Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTV & MediaMediaΕΣΗΕΑ: Συμμαχία Νέας Δημοκρατίας, Νέας Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ

ΕΣΗΕΑ: Συμμαχία Νέας Δημοκρατίας, Νέας Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότεροι στις κάλπες, καμιά αλλαγή στο ΔΣ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, είναι χωρίς αλλαγές. Οι εκλογές ανέδειξαν τις παρατάξεις της προηγούμενης διετίας και τα ίδια πρόσωπα, με εξαίρεση την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ Τύπου. 250 περισσότεροι δημοσιογράφοι προσήλθαν στις κάλπες, ενώ και η κινητοποίηση των μεγάλων παρατάξεων ήταν εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι τυπολογίες, οι δύο παρατάξεις, που συνεργάζονται από το 2017 στο ΔΣ της ένωσης, «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και «Συσπείρωση» (Νέα Αριστερά – ΣΥΡΙΖΑ), έλαβαν σχεδόν τις ίδιες ψήφους με το 2022 και πήραν τέσσερις και τρεις έδρες αντίστοιχα.

Στο ΔΣ εκλέχθηκαν Μαρία Αντωνιάδου, Άρια Αγάτσα, Γιώργος Γαβαλάς και Μάκης Διόγος από τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και Σταύρος Καπάκος, Μάχη Νικολάρα, Μαρία Ψαρά από τη «Συσπείρωση».

Τρίτη σε ψήφους ήταν η «Νέα ΕΣΗΕΑ» (επίσης της ΝΔ), που εξέλεξε τους Γιώργο Βότσκαρη και Κώστα Κορέλλη. Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (ΠΑΜΕ Τύπου) εξέλεξε τον Χάρη Μπόλκα (το νέο πρόσωπο στο ΔΣ) και η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», όπου και εκεί παρατηρήθηκε αύξηση ψήφων, τον Δημήτρη Τσαλαπάτη. Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ», παρά τη μεγάλη αύξηση ψήφων, δεν έλαβε έδρα. Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα την περασμένη Παρασκευή και δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αλλά παρέμεινε ακριβώς το ίδιο της προηγούμενης διετίας.

Επιπλέον, απορρίφθηκε (Ναι 1.171, Όχι 1.164, Άκυρα / Λευκά 478) η πρόταση του προηγουμένου προεδρείου για συγχώνευση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΣΠΗΤ. Πρόκειται για ένα ακανθώδες θέμα για τον κλάδο, που οι δυο σύμμαχες παρατάξεις αρνήθηκαν να εξηγήσουν στους δημοσιογράφους, ζητώντας μόνο τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι ψηφοφόροι τους δεν αποδέχθηκαν την πρόταση και η συγχώνευση των δύο ενώσεων μπαίνει στο ράφι, παρά τη μικρή διαφορά ψήφων. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές για τα πειθαρχικά συμβούλια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας