Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTV & MediaMedia«Τα Νέα»: Δυο διαφορετικοί κόσμοι εμείς και κυβερνητικά στελέχη

«Τα Νέα»: Δυο διαφορετικοί κόσμοι εμείς και κυβερνητικά στελέχη

Συνεχίζουν Τα Νέα σήμερα την υπόθεση της «μονταζιέρας», όπως τη χαρακτήρισε Το Βήμα της Κυριακής στο βασικό του θέμα. Τη σκυτάλη πήρε η απογευματινή έκδοση της Alter Ego Media με το πρωτοσέλιδο βασικό θέμα της, αλλά και με σειρά δημοσιευμάτων στις εσωτερικές σελίδες, ένα από τα οποία είναι του Συμβούλου Έκδοσης της εφημερίδας, Γιώργου Παπαχρήστου. Στο πρώτο τους θέμα Τα Νέα έχουν τίτλο «7 γρίφοι ζητούν απαντήσεις», ενώ στον υπότιτλο, που συνδέεται με τις δυο βασικές αράδες, προτρέπουν για την «προσεκτική ανάγνωση του ρεπορτάζ (από κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο) αντί για αφορισμούς και αλαλαγμούς».

Στο έβδομο από τα επτά ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα αναφέρει κάτι που και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης έχει επισημανθεί: «Αν ήταν γνωστά όλα τα παραπάνω (όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος την ΕΡΤ) τι έκαναν οι αρμόδιες Αρχές για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων κρύβονται πίσω απ’ όλα τα παραπάνω αδικήματα;»

Το ίδιο ερώτημα επαναλαμβάνεται και στο κύριο άρθρο των Νέων στη 2η σελίδα («Η αλήθεια» ο τίτλος του), στο οποίο γίνεται λόγος για «δύο παράλληλους κόσμους, δύο παράλληλα σύμπαντα» τα οποία, όπως αναφέρει, ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Στο ένα σύμπαν τοποθετεί μια εφημερίδα, η οποία «αποκαλύπτει ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών προωθήθηκε σε Μέσα ένα προϊόν μοντάζ ηχητικών συνομιλιών» και στο άλλο σύμπαν κατατάσσει κυβερνητικά στελέχη που «αναφέρουν πρώτα ότι το ρεπορτάζ είναι ανυπόστατο κι ύστερα ότι αυτά που γράφει η εφημερίδα δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά έχουν μεταδοθεί εδώ κι ένα χρόνο από την κρατική τηλεόραση».

«Ιστορίες για αγρίους»

Το άρθρο συνεχίζει την παράθεση των διαφορών που εντοπίζονται ανάμεσα στα δύο «σύμπαντα» και αποφαίνεται ότι μεταξύ τους «το χάσμα δείχνει αγεφύρωτο». Στην κατάληξή του το άρθρο επαναλαμβάνει τα ερωτήματα αν έγινε μοντάζ και από ποιον, για να κλείνει με τη φράση «Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για άγριους».

Στο θέμα που ανέκυψε με το κυριακάτικο δημοσίευμα και την κυβερνητική αντίδραση αναφέρθηκε σε σχεδόν ολόκληρη την ολοσέλιδη στήλη του (συγκεκριμένα στα τέσσερα από τα πέντε μέρη της) ο εκ των Συμβούλων Έκδοσης των Νέων, Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος κάνει πολύ σκληρές για την κυβέρνηση αναφορές. Μεταξύ άλλων γράφει ότι εδώ και ένα χρόνο η κοινωνία «διαβάζει, μαθαίνει και πέφτει από τα σύννεφα» για την υπόθεση των Τεμπών «γιατί καταλαβαίνει ότι εδώ, σ’ αυτή την τρομερή υπόθεση, παίχτηκε ένα βρώμικο παιχνίδι, ένα blame game» το οποίο στόχευε «να περιοριστεί (και να προσδιοριστεί) η ευθύνη για το έγκλημα στο στενό πλαίσιο ενός “ανθρώπινου λάθους”». Είναι, όπως γραφει, «η εκδοχή που πλασαρίστηκε τεχνηέντως από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος», την οποία «έκτοτε την αναμασούν οι πάντες σαν φτηνή τσιχλόφουσκα, μήπως και καταφέρουν τελικά να κολλήσει στο μυαλό των ανθρώπων, ώστε να μην μπορέσουν  να σκεφτούν τίποτε άλλο, εκτός από αυτό που παρουσιάστηκε με τόση επιδεξιότητα ως η αλήθεια που δεν είναι!»

«Από τις πιο σκοτεινές περιόδους του επιτελικού κράτους»

Σε άλλο σημείο ο Γ. Παπαχρήστος κάνει λόγο για «στρατηγική συγκάλυψης» και συμπληρώνει ότι η αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα «δεν ήταν απλά ενοχική, ήταν αντίδραση βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές περιόδους του επιτελικού κράτους».

Ακόμα σημειώνει ότι τα στελέχη της κυβέρνησης αντί να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης «προτίμησαν να αναμασήσουν την άλλη φτηνή τσιχλόφουσκα, αυτή των ”οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων” που επιχειρούν, τάχα μου, να θέσουν υπό ομηρεία την κυβέρνηση».

Από πλευράς ρεπορτάζ ο θέμα καλύπτεται σε δυο σελίδες (8-9) με τον γενικό τίτλο «Τι έγραψε “Το βήμα”, τι ”διάβασαν” κυβέρνηση και κόμματα, τι ισχύει». Στο δισέλιδο υπάρχει και κείμενο του Βασίλη Λαμπρόπουλου, του συντάκτη που «έβγαλε» το θέμα του Βήματος.

Πηγή: harddog

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας