Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTV & MediaMediaΠροέβλεψαν οι Simpsons το δυστύχημα με τη Γέφυρα της Βαλτιμόρης;

Προέβλεψαν οι Simpsons το δυστύχημα με τη Γέφυρα της Βαλτιμόρης;

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων Simpsons κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να είχε προβλέψει την πτώση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, η οποία χτυπήθηκε από ένα πλοίο και σκότωσε δύο εργάτες, ενώ τέσσερις ακόμα έπεσαν στο νερό και δεν βρέθηκαν μετά το περιστατικό.

Η σειρά Simpsons είναι γνωστή για το γεγονός ότι συχνά «πέφτει μέσα» σε γεγονότα τα οποία έχει προβάλει στο παρελθόν σε επεισόδια της. 

Μια φωτογραφία των Simpsons που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη έγινε γρήγορα viral στο X, πρώην Twitter.

Η εικόνα δείχνει τη σύγκρουση του πλοίου Dali με τη γέφυρα Francis Scott Key και οι χαρακτήρες της σειράς να παρακολουθούν το ατύχημα από απόσταση. Ωστόσο, η φωτογραφία προβλήθηκε πάνω από 21 εκατομμύρια φορές και πολλοί έπεσαν θύματα της τεχνητής νοημοσύνης καθώς πίστευαν ότι ήταν μια πραγματική σκηνή από την σειρά.

Μέχρι και το X πρόσθεσε κάτω από τη φωτογραφία ότι δεν πρόκειται για αληθινό περιεχόμενο της σειράς: «Δεν υπάρχει βίντεο ή επεισόδιο των Simpsons που να περιέχει αυτή τη φωτογραφία. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο TikTok, σύμφωνα με την Google. Δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη».

 

Όμως, το περίεργο είναι ότι πέρα από την φωτογραφία της τεχνητής νοημοσύνης ένα απόσπασμα της σειράς «συνδέει» τους Simpsons με την κατάρρευση της Γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Πρόκειται για μια σκηνή από τη σεζόν 35, επεισόδιο 8, το οποίο οι χρήστες που το παρακολούθησαν τον συνέδεσαν με το περιστατικό, παρόλο που δεν είναι η ίδια γέφυρα και δεν υπάρχει σύγκρουση κανενός πλοίου.

Στο επεισόδιο του 1996 φαίνεται ο Hank Scorpio να δημιουργεί μια συσκευή Doomsday (Αποκάλυψης) και επιδεικνύει τις δυνατότητές της στην κυβέρνηση ανατινάζοντας μια γέφυρα, η οποία είναι η γέφυρα Forth Bridge της Σκωτίας και όχι η Francis Scott Key Bridge της Βαλτιμόρης.

@mamma.gypsy

Looks like it’s heading right to that beam too… episode was made 3 months ago… prayers for all the lives lost

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Να σημειωθεί ότι οι Simpsons έχουν γίνει διάσημοι για την πρόβλεψη ποικίλων παγκόσμιων γεγονότων, όπως την προεδρία του Τραμπ στις ΗΠΑ, το σκάνδαλο δωροδοκίας της FIFA, καθώς και την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας