Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTV & MediaPress@κιαςPress@akias: Βρήκε κανάλι ο Μελισσανίδης, πήρε εκπομπή ο Μπογδάνος, τι ετοιμάζει η...

Press@akias: Βρήκε κανάλι ο Μελισσανίδης, πήρε εκπομπή ο Μπογδάνος, τι ετοιμάζει η Βούλγαρη

Τα κυριότερα μιντιακά νέα της ημέρας από τη την αποκαλυπτική στήλη του govnews.gr.

Αφού άφησε τη δημοσιογραφία για την πολιτική, και η πολιτική πρακτικά τον έδιωξε (αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ), κι αφού περιπλανήθηκε µεταξύ της δεξιάς και ακροδεξιάς (όχι τυχαία), µε διάφορες αποτυχηµένες απόπειρες δηµιουργίας κόµµατος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιστρέφει στα ερτζιανά. Κάθε Τρίτη και Πέµπτη στις 17:00 και για μια ώρα ο πρώην βουλευτής θα κάνει εκποµπή στον αθλητικό σταθµό Ellada Sports 94,3.

Η νέα «Ελευθεροτυπία» ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, μετά την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει τον τίτλο της (όπως και της κυριακάτικής). Προτεραιότητα η εφημερίδα και όχι το enet.gr που θα βγει στα τέλη του 2024. Στη διευθυντική ομάδα θα είναι ο Σήφης Πολυμήλης και ο Αντώνης Καρακούσης, κομβικό ρόλο θα έχει και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, που «τρέχει» ως τώρα τα έντυπα και τα digital Μέσα της Alter Ego Media.

Όπως έμαθε ο Press@akias, αναζητώνται γραφεία για την «Ελευθεροτυπία» και στόχος είναι να επανακυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο…

Στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν από την πρώτη στιγμή που απέκτησε τη «Ναυτεμπορική» και κατόπιν έβγαλε το διαδικτυακό της κανάλι μέσω Youtube ήταν να αποκτήσει και… κανονικό κανάλι. Τοπικής εμβέλειας. Πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος στις διαπραγματεύσεις με τον Σέργιο Καλόγηρο, ιδιοκτήτη του τοπικού αθηναϊκού καναλιού Smile TV.  Η τιμή αγοραπωλησίας ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Σε ριζικές αλλαγές προχωρά η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ της νέας εποχής. Οι Γερμανοί, ταυτόχρονα με τον τερματισμό της (άκρως επιτυχημένης) συνεργασίας τους με τον πολυπράγμονα Μιχάλη Τσαμάζ, λανσάρουν και ένα νέο μοντέλο διοίκησης, που θα αλλάξει αρκετά πράγματα στον οργανισμό – μαζί με αυτό και αρκετά πρόσωπα. Ο Κώστας Νεμπής θα αναλάβει τα ηνία τον προσεχή Ιούλιο αντί του Τσαμάζ και ως τότε θα λάβει χώρα η πρώτη φάση αποχώρησης στελεχών.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λάμπρος Παναγιώτου θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε.

Αναστάτωση προκλήθηκε τον τελευταίο καιρό στον ΣΚΑΪ με τον νεαρό δημοσιογράφο, και σημαντικό για το κανάλι, Αντώνη Κρητικό που υπέβαλλε παραίτηση μετά την κόντρα που είχε πρόσφατα με τον διευθυντή του σταθμού, Γιάννη Αδαμόπουλο. Προκειμένου να καταλαγιάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε του προτάθηκε η την εκπομπή του (υποψήφιου ευρωβουλευτή) Γιώργου Αυτιά το Σαββατοκύριακο από τη νέα σεζόν. Έτσι ακούγεται…

Όσο για το πλάνο της άμεσης αντικατάστασης του Γιώργου Αυτιά; Το αρχικό σχέδιο ήταν οι Δημήτρης Οικονόμου και Ακης Παυλόπουλος («Σήμερα») και οι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος («Αταίριαστοι») να παρουσίαζαν εναλλάξ το πρωινό. Αρνήθηκαν και τελικά θα κάνει ένας ένας, από ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα.

Ειρήσθω εν παρόδω… άναψαν οι μηχανές της Acun Medya για το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν στον ΣΚΑΪ και δύο γνώριμα projects ετοιμάζουν την επιστροφή τους στη συχνότητα του Φαλήρου. Πρόκειται για το «The Voice» και το «My Man Can», ένα τηλεπαιχνίδι σε παρουσίαση Φάνη Λαμπρόπουλου. Ερώτημα για το πρώτο αν είναι ξανά στην επιτροπή ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου.

Τέλος, ύστερα μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, δόθηκε στο ενημερωτικό site left.gr που λειτουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η ροή σταμάτησε προκειμένου «να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και σύντομα θα ανταμώσουμε ξανά» ενώ «κανένας εργαζόμενος του left.gr δεν χάνει τη δουλειά του»…

Ετοιμάζεται και το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Μαμά έρχομαι» που παρουσίασε η Ανθή Βούλγαρη για το Mega ανήμερα του ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη. Είχε προβληθεί με μαρτυρίες επιζώντων και διασωστών, αλλά και αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων. Η Βούλγαρη ετοιμάζει επεισόδιο που θα επικεντρώνεται στον δικαστικό αγώνα των 57 οικογενειών με τίτλο «Ο δρόμος προς τη δίκη».

Στη Mindshare ανέθεσε η EΡΤ το έργο προμήθειας υπηρεσιών αγοράς διαφημιστικού χώρου για την προβολή και προώθηση των προγραμμάτων των καναλιών της ΕΡΤ και της on demand ψηφιακής πλατφόρμας ERTflix και Ertflix Ιnternational. H εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 37.200 ευρώ και η διάρκειά της υπολογίζεται μέχρι το τέλος του 2024. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχαν λάβει και οι Τempo OMD Hellas και Initiative.

Ο,τι κυκλοφορεί στη μιντιακή πιάτσα - και όχι μόνο...

Press@akias
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας