Η Ρώμη τίμησε τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2004-Το Κολοσσαίο φωτίστηκε με τη σημαία της Κύπρου

Η ιταλική πρωτεύουσα, με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία και σειράς πρεσβειών, τίμησε την επέτειο των είκοσι χρόνων από τη διεύρυνση της ΕΕ σε δέκα νέα κράτη-μέλη.

Το ιστορικό, πασίγνωστο ρωμαϊκό αμφιθέατρο φωτίστηκε με τις σημαίες όλων των χωρών που εισήλθαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πριν δυο δεκαετίες. Παρών στην εντυπωσιακή αυτή πρωτοβουλία ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ιταλία, Γιώργος Χριστοφίδης. Το αμφιθέατρο Φλάβιο, πιο γνωστό ως Κολοσσαίο, φωτισμένο με τα χρώματα της σημαίας της Μεγαλονήσου, ήταν και η κύρια εικόνα που χρησιμοποίησε η ιταλική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai για να παρουσιάσει την εκδήλωση αυτή στα δελτία της.

«Η 1η Μαΐου του 2004 αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η διεύρυνση αποτελεί και πάλι προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, πρόκειται για στοιχείο ευημερίας και σταθερότητας» δήλωσε η Ιταλίδα υφυπουργός εξωτερικών, Μαρία Τριπόντι, η οποία ήταν παρούσα στο Κολοσσαίο. «Η Ιταλία θέλει να δώσει μια σαφή και αξιόπιστη προοπτική στην διεύρυνση της ΕΕ» πρόσθεσε.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ιταλία και από τις δέκα πρεσβείες των χωρών που εντάχθηκαν στην Ένωση πριν είκοσι χρόνια, έδωσε και ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής, Τζούλιο Τρεμόντι.

ΚολοσσαίοΚύπροςΡώμη