Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 52,85% – Κιλιτσντάρογλου 41,23%

 

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα.

 

Το HABERTURK μεταδίδει πως με βάση το 38,3% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 52,85% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 41,23%.

 

Από την άλλη πλευρά, πηγές του Κιλιτσντάρογλου αναφέρουν στο Reuters ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προηγείται με μικρή διαφορά του Ερντογάν. Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Μεγάλη η επιρροή Ερντογάν στην επαρχία

 

Για να υπάρξει πιο σαφή εικόνα, εύλογο θα ήταν να «περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση». Τόνισε ότι φαίνεται από την αρχή να προηγείται με τόσο μεγάλο ποσοστό ο Ερντογάν, διότι η καταμέτρηση ξεκινά από περιφέρειες και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγαλύτερη επιρροή.

 

Αισιόδοξοι στο «στρατόπεδο» του Κιλιντσντάρογλου

 

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν επί του συνόλου, «άγγιζαν» ακόμη και το 80% υπέρ του Ερντογάν. «Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η βραδιά», σημείωσε ο απεσταλμένος. Υπογράμμισε ακόμη ότι στο «στρατόπεδο» του Κιλιτσντλάρογλου, όπου βρίσκεται, είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

εκλογές Τουρκίας