Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα παράταση στην προσωρινή κράτησή της

Νέα παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη ένα εξάμηνο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση των ανθρωποκτονιών για τα δύο νεότερων παιδιά, Μαλένα και Ίριδα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία παρέπεμψε στο παραπεμπτικό βούλευμα και ειδικότερα, στην ιατροδικαστική γνωμάτευση όπου γίνεται λόγος για «αναπάντεχους, απροσδιόριστους θανάτους παρουσία μόνο της μητέρας».

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, «λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής εις βάρος της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της – ότι έδρασε με σκληρότητα και μεθοδευμένα- κρίνεται πως εφόσον αφέθηκε ελεύθερη μπορεί να διαπράξει ομοειδή αδικήματα. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει χάσει και τα τρία της παιδιά, ενώ αναφορά έγινε στις ιατρικές εκθέσεις άλλων επιστημόνων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έρχονται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η πρώτη γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι εκδικάζεται η δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ συνεχίζεται σε άλλο δικαστήριο η δίκη της για την ανθρωποκτονίας της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μικτό Ορκωτό ΔικαστήριοΡούλα Πισπιρίγκου