Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΚ.Μητσοτάκης: Επανεκκίνηση της κυβερνητικής πολιτικής μετά τις Βρυξέλλες

Κ.Μητσοτάκης: Επανεκκίνηση της κυβερνητικής πολιτικής μετά τις Βρυξέλλες

Οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην καλύτερη υγεία και παιδεία.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και την Ελβετία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει ένα κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία στοχεύοντας να υπάρξει μια «επανεκκίνηση» της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, βασική κυβερνητική στόχευση συνιστά η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος και στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα.

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα επιτελείο μάχης με έναν κεντρικό σκοπό: Σε κάθε ένα από τους τομείς πολιτικής στους οποίους προΐστασθε να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο. Πάντα, κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα. Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι δείκτες για τους οποίους δεν θα κρύψω ότι θα είμαι αυστηρός, όπως πολύ αυστηροί -πιο αυστηροί, θα έλεγα- είναι οι πολίτες που μας κρίνουν. Η ομαδικότητα νομίζω ότι πάντα ήταν κάτι το οποίο μας χαρακτήριζε και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τη διαφυλάξουμε» είπε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών.

Σε νέα φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον το κυβερνητικό έργο, μετά τον ανασχηματισμό και το μήνυμα του Πρωθυπουργού κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου για περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη.

Οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην καλύτερη υγεία και παιδεία.

  • Αντιμετώπιση ακρίβειας
  • Αποτελεσματικό κράτος
  • Αναδιάρθρωση πρωτογενούς τομέα
  • Υγεία και Παιδεία

«Το αποτέλεσμα των εκλογών χρειάζεται μελέτη» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος μιλώντας στο ΕΡΤNews ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

«Ο Πρωθυπουργός που είναι ο μόνος αρμόδιος έχει κάποια κριτήρια με τα οποία αξιολογεί» τόνισε η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης. «Το μήνυμα το πήραμε χωρίς αμφιβολία παρά το γεγονός ότι ήταν ευρωπαϊκές εκλογές. Γι’ αυτό και ο στόχος ήταν στο 33%. Βέβαια να πούμε ότι στο μεταξύ από τις προηγούμενες ευρωπαϊκές αλλαγές ήρθε ο κόσμος πάνω κάτω».

«Οι πολίτες μας έστειλαν μήνυμα ότι μας εμπιστεύονται, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας πως αποδοκιμάστηκε η πολιτική των «λεφτόδεντρων» της αντιπολίτευσης.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία λαμβάνοντας το μήνυμα των ευρωεκλογών σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε περισσότερο» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχουμε τρία χρόνια καθαρής εντολής διακυβερνήσεως του τόπου. Αν ο κάθε υπουργός κάνει τη δουλειά του και λύσει τα προβλήματα του κόσμου η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Οικονομικών, τόνισε: «Το βασικό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες είναι ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα ζητήματα της καθημερινότητας. Και αυτό είναι που θα επιδιώξει το νέο κυβερνητικό σχήμα με έμφαση στην ασφάλεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη, τη στέγαση, τα ενοίκια, την ακρίβεια. Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά προφανώς, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Το βασικό λάθος που πρέπει να αποφύγουμε είναι να σταματήσουμε να ποδηλατούμε. Διότι τα ποδήλατα που δεν ποδηλατούν, πέφτουν!».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για «καμπάνα» στην κυβέρνηση. «Το σοκαριστικό ποσοστό της αποχής και η άνοδος των “δεξιών” απομιμήσεων, χωρίς σοβαρές προτάσεις και πρόγραμμα, δεν είναι ένα απλό “καμπανάκι” για την κυβέρνηση. Είναι μια μεγάλη “καμπάνα”. (…)Τώρα- όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία».

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει επισκέψεις στα υπουργεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας