Προκριματικά Euro 2024: Αρχηγική νίκη για την εθνική

Ο Τάσος Μπακασέτας δεν φοράει τυχαία το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Απόψε (16/6) -στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου- ήταν ξανά ο ηγέτης της εθνικής, την «πήρε από το χέρι» και την οδήγησε στη νίκη με 2-1 επί της Ιρλανδίας. Άξιος συμπαραστάτης του -χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι διεθνείς δεν πρόσφεραν ότι μπορούσαν- ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο οποίος, τις περισσότερες φορές που χρειάστηκε ήταν παρόντας.

Οι «γαλανόλευκοι» κατάφεραν να «μπουν σε θέση οδηγού» μόλις στο 11′ από την άσπρη βούλα. Ο Μασούρας συγκρούστηκε με τον Μπαζούνου και -μετά από χρήση του VAR- ο διαιτητής, Χάραλντ Λέχνερ, καταλόγισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κόλινς (27′) αλλά στο 49′ ο Μασούρας με πολύ ωραίο πλασέ, μετά από «μαγική πάσα» του Μπακασέτα, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλο γκολ αλλά δεν αξιοποίησαν καμιά. Η Ιρλανδία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντόχερτι (90’+5′).

Μετά και τη σημερινή επικράτηση, η εθνική θα ταξιδέψει για το Παρίσι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, ψυχολογικά και βαθμολογικά, για τον αγώνα με τη Γαλλία (19/06, 21:45).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’+1′ Σιώπης), Μπακασέτας (90’+3′ Τζαβέλλας), Πέλκας (70′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89′ Πάροτ), Ντόχερτι, Οντόουντα (53′ ΜακΚλίν), Κούλεν, Σμόλμπόουν (53′ Νάιτ), Μολούμπι (80′ Ομπαφέμι), Ίντα (46′ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

2ος Προκριματικός όμιλος Euro2024EURO 2024Εθνική ομάδα ανδρώνΕθνική ομάδα ποδοσφαίρουΕλλάδα-Ιρλανδίαποδόσφαιρο