Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Προκριματικά Euro 2024: Αρχηγική νίκη για την εθνική

Προκριματικά Euro 2024: Αρχηγική νίκη για την εθνική

Η εθνική ομάδα -στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου- επικράτησε της Ιρλανδίας, με 2-1. Έτσι, πανηγύρισε το δύο στα δύο και πάει τη Δευτέρα (19/6) στη Γαλλία για το καλύτερο δυνατό.

Ο Τάσος Μπακασέτας δεν φοράει τυχαία το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Απόψε (16/6) -στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου- ήταν ξανά ο ηγέτης της εθνικής, την «πήρε από το χέρι» και την οδήγησε στη νίκη με 2-1 επί της Ιρλανδίας. Άξιος συμπαραστάτης του -χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι διεθνείς δεν πρόσφεραν ότι μπορούσαν- ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο οποίος, τις περισσότερες φορές που χρειάστηκε ήταν παρόντας.

Οι «γαλανόλευκοι» κατάφεραν να «μπουν σε θέση οδηγού» μόλις στο 11′ από την άσπρη βούλα. Ο Μασούρας συγκρούστηκε με τον Μπαζούνου και -μετά από χρήση του VAR- ο διαιτητής, Χάραλντ Λέχνερ, καταλόγισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κόλινς (27′) αλλά στο 49′ ο Μασούρας με πολύ ωραίο πλασέ, μετά από «μαγική πάσα» του Μπακασέτα, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλο γκολ αλλά δεν αξιοποίησαν καμιά. Η Ιρλανδία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντόχερτι (90’+5′).

Μετά και τη σημερινή επικράτηση, η εθνική θα ταξιδέψει για το Παρίσι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, ψυχολογικά και βαθμολογικά, για τον αγώνα με τη Γαλλία (19/06, 21:45).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’+1′ Σιώπης), Μπακασέτας (90’+3′ Τζαβέλλας), Πέλκας (70′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89′ Πάροτ), Ντόχερτι, Οντόουντα (53′ ΜακΚλίν), Κούλεν, Σμόλμπόουν (53′ Νάιτ), Μολούμπι (80′ Ομπαφέμι), Ίντα (46′ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Γιώργος Καντζιλιέρης
Γιώργος Καντζιλιέρης
Ο Γιώργος Καντζιλιέρης είναι έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.