Ντιναμό Κιέβου-Άρης: «Γονάτισε» στα πέναλτι ο Άρης

Ο Άρης προσπάθησε στη «Superbet Arena» (την έδρα της Ραπίντ Βουκουρεστίου στη Ρουμανία) αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το «εισιτήριο» για τα play-off του Europa Conference League. Η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 6-5 (κ.δ., παρ. 2-1) και είναι αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 39′ με τον Τζούρασεκ αλλά στο 45’+1′ ο Βολόσιν ισοφάρισε. Και στο 85′ ο Καραβάεφ διαμόρφωσε το 2-1. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας αλλά ούτε και στην παράταση (όπου ο Άρης έμεινε με 10, λόγω αποβολής του Πάβισιτς στο 106′).

Έτσι, το«εισιτήριο σφραγίστηκε» από την άσπρη βούλα.

Η σειρά των πέναλτι:

Ντινάμο Κιέβου: Μπράζκο 1:0
Άρης: Φαμπιάνο 1:1
Ντινάμο Κιέβου: Αντριγιέφσκι 2:1
Άρης: Μενέντεζ (απόκρουση Μπούστσαν)
Ντινάμο Κιέβου: Ντιαλό 3:1
Άρης: Ρουπ 3:2
Ντινάμο Κιέβου: Πάρις (απόκρουση Χουτετσιώτη)
Άρης: Φεράρι 3:3
Ντινάμο Κιέβου: Μπενίτο 4:3
Άρης: Χριστοδουλόπουλος 4:4
Ντινάμο Κιέβου: Ντίατσουκ 5:4
Άρης: Ζαμόρα 5:5
Ντινάμο Κιέβου: Ντούμπιτσνακ 6:5
Άρης: Οντουμπάτζο (άουτ)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπουστσάν, Τίμτσουκ (72′ Καραβάεφ), Ντίατσουκ, Σιρότα, Ντούμπιτσνακ, Γιαρμολένκο (106′ Πάρις), Σίντορτσουκ (72′ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72′ Αντριγιέφσκι), Βολόσιν (81′ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (106′ Μπενίτο).

ΑΡΗΣ (Αποστόλης Τερζής): Χουτσετσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (106′ Ζαμόρα), Νταρίντα (75′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (59′ Ρουπ), Μόμπεργκ Κάρλσον (59′ Μενέντεζ), Πάλμα (82′ Ματαρίτα), Μορόν (82′ Χριστοδουλόπουλος)

3ος προκριματικός γύρος Europa Conference LeagueEuropa Conference LeagueΝτιναμό Κιέβου-Άρηςποδόσφαιρο