Μεγάλη διόρθωση 2% στο ΧΑ σε φόντο διεθνούς πτώσης και απουσίας καταλύτη

Μεγάλη διόρθωση έφερε η πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου στο ΧΑ με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2% και να χάνει το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων, με τις περισσότερες μετοχές να υποχωρούν καθώς μόνον μία ανοδική μετοχή έκλεισε θετικά για κάθε τέσσερις με πέντε που υποχώρησαν.

Η αγορά ουσιαστικά ήταν από την αρχή καθοδική, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές οι οποίες προσπάθησαν αρχικά να μπερδέψουν ενώ ήταν σεταρισμένες για διόρθωση, όπως άλλωστε και η Wall Street με το δείκτη Dow Jones να ξεκινά με πτώση 400 μονάδων, ερχόμενος μάλιστα από πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αλλά η συνεδρίαση ήταν για όλους πτωτική με εξαίρεση τις ασιατικές αγορές.

Στο ΧΑ βάρυνε η έλλειψη ειδήσεων που θα ανανέωναν την αγοραστική διάθεση και το χαμένο τέμπο σε συνδυασμό με τα καλά κέρδη της αγοράς που ήδη κατοχυρώνονται αρκετές ημέρες. Η πτώση των επιτοκίων αργεί ακόμα, ενώ οι αποτιμήσεις ειδικά στο εξωτερικό έχουν αυξηθεί ενδιάμεσα, χωρίς να έχει ξεκινήσει ο κύκλος αποκλιμάκωσης του χρηματοοικονομικού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα για το χρηματιστήριο σήμερα στο businessvoice.gr

Wall StreetΓενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου ΑθηνώνΤράπεζεςΧΑ