Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες με 93% – Το 47% δήλωσε κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Pulse για λογαριασμό του Τ/Σ ΣΚΑΪ η οποία δείχνει την τη ΝΔ πρώτη με 30,5% και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% στην πρόθεση ψήφου. Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5%, το ΚΚΕ στο 8,5% και μετά ακολουθούν η Ελληνική Λύση 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% – όσο και οι Σπαρτιάτες, η Νέα Αριστερά 2% και το ΜέΡΑ25 2%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,5%.

Το θέμα της ακρίβειας

Όπως φαίνεται και από το γράφημα η ακρίβεια απασχολεί έντονα τους Έλληνες πολίτες, το 40% απάντησε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το 53% ένα από τα σημαντικότερα.

Για τα αγροτικά ζητήματα

Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, ενώ αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Για τα πανεπιστήμια

Στο ερώτημα που τέθηκε για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 43% εμφανίζεται αρνητικό.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η (οριακή με 51%) πλειοψηφία, συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Για τα F-35

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των  και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ.

Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Τέλος, στην κατανομή των αναποφάσιστων που είναι μια ερώτηση της δημοσκόπησης, το 36% επιλέγει την κυβέρνηση ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν με μια μόλις μονάδα διαφορά.

ακρίβειαδημοσκοπήσειςΔημοσκόπηση Pulseεξοπλιστικα προγραμματαΝέα ΔημοκρατίαπανεπιστήμιαΠΑΣΟΚΣΚΑΪ