Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διαφορά ασφαλείας για τη ΝΔ – Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Τ/Σ MEGA, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση τόσο στην εκτίμηση ψήφου όσο και στην πρόθεση, με 32,3% και 26,8% αντίστοιχα, με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 15,4% και 12,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πτώση με 12% και 9,9%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 9,8% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, το κόμμα «Νίκη» με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 3,1%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, οι Δημοκράτες με 2%, το ΜέΡΑ25 με 1,6%, η Φωνή Λογικής με 1,4 και το κόμμα «Κόσμος» με 1%.

 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή την εκτίμηση που κάνει η Metron Analysis για το πώς θα διαμορφωνόταν ένα  εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε μια άνοδο της συσπείρωσης της ΝΔ που μεταφράζεται σε άνοδο 0,9%, μια νέα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,4%, μια υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ κατά 1% και μια σταθερότητα ουσιαστικά του ΚΚΕ. Η Ελληνική Λύση καταγράφει μια υποχώρηση στο 8,3%, ενώ η εκτίμηση είναι περνούν το όριο η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και οριακά η Νέα Αριστερά, όχι όμως κάποιο άλλο κόμμα.

 

 

Metron AnalysisΔημοσκόπησηΚΚΕΝέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ