Στη Βηθλεέμ ο Στ. Κασσελάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής

 

 

Τη Βηθλεέμ επισκέπτεται αυτή την ώρα, ως πρώτο σταθμό του ταξιδιού στη Δυτική Όχθη, ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία αποτελείται από την Τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον Τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγεωργίου, υποδέχθηκε ο Χάνιλ Χαγίκ, υπουργός Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο κ. Κασσελάκης μετέφερε, όπως είπε, αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, εξηγώντας πως αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του ταξιδιού του. Κατά δεύτερον, είπε, σκοπός της επίσκεψης είναι να πιεστεί «η ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πιέσει και την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευρά του, ο κ. Χάνιλ Χαγίκ ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

κασσελάκης