Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτη Βηθλεέμ ο Στ. Κασσελάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της...

Στη Βηθλεέμ ο Στ. Κασσελάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής

 

 

Τη Βηθλεέμ επισκέπτεται αυτή την ώρα, ως πρώτο σταθμό του ταξιδιού στη Δυτική Όχθη, ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία αποτελείται από την Τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον Τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγεωργίου, υποδέχθηκε ο Χάνιλ Χαγίκ, υπουργός Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο κ. Κασσελάκης μετέφερε, όπως είπε, αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, εξηγώντας πως αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του ταξιδιού του. Κατά δεύτερον, είπε, σκοπός της επίσκεψης είναι να πιεστεί «η ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πιέσει και την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευρά του, ο κ. Χάνιλ Χαγίκ ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας