Κατρούγκαλος: Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη

Για τη δημιουργία πολλών ερωτηματικών από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «παραπολιτικά» κάνει ο λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μεταξύ άλλων, αναρωτιέται γιατί ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις “θαλάσσιες ζώνες”, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις “θαλάσσιες οικονομικές ζώνες”, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, αναφέρει: «Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά:

Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις “θαλάσσιες ζώνες”, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις “θαλάσσιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ζώνες”, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;

Εξίσου σημαντικό: με ποια στρατηγική θα φέρει την Τουρκία, που δεν έχει εγκαταλείψει την αναθεωρητική της στρατηγική, στο τραπέζι του διαλόγου και της διεθνούς νομιμότητας;

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για κάτι τέτοιο, με την ένταξη των προϋποθέσεων και της ατζέντας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Κατρούγκαλοςελληνοτουρκικά ζητήματαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣυνέντευξη ΜητσοτάκηΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΧάγη