«Επίθεση» φιλίας Ερντογάν προς Ελλάδα: «Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα»

«Έχουμε δεκαετίες φιλίας με την Ελλάδα. Δεν είμαστε εχθροί», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η αγορά των αμερικανικών F-16 βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος χθες το βράδυ στο κρατικό αμερικανικό δίκτυο PBS.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τον σκεπτικισμό που εκδηλώνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την πώληση των F-16, και ιδιαιτέρως από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν αιχμηρός.

«Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει πολύ καλά την Τουρκία. Και ο Μενέντεζ δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένος ούτε με τον Ταγίπ Ερντογάν» δήλωσε για να καταλήξει…

«Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο ένας εναντίον του άλλου. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ έχει υιοθετήσει μια εχθρική προσέγγιση στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ορισμένες συζητήσεις της επιλογής του. Αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος αυτού. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν» σχολίασε.

«Παράθυρο» ευκαιρίας για την αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας- ΕΕ

Παράλληλα, μιλώντας κατά την διάρκεια της 13ης Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέροντας ότι βλέπουμε να ανοίγει ένας δρόμος διαλόγου μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών.

ελληνοτουρικές σχέσειςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΡόμπερτ Μενέντεζ