Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικά«Επίθεση» φιλίας Ερντογάν προς Ελλάδα: «Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα»

«Επίθεση» φιλίας Ερντογάν προς Ελλάδα: «Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα»

Γέφυρες προς την Ελλάδα ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπολύοντας προηγουμένως επίθεση εναντίον του Μενέντεζ.

«Έχουμε δεκαετίες φιλίας με την Ελλάδα. Δεν είμαστε εχθροί», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η αγορά των αμερικανικών F-16 βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος χθες το βράδυ στο κρατικό αμερικανικό δίκτυο PBS.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τον σκεπτικισμό που εκδηλώνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την πώληση των F-16, και ιδιαιτέρως από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν αιχμηρός.

«Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει πολύ καλά την Τουρκία. Και ο Μενέντεζ δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένος ούτε με τον Ταγίπ Ερντογάν» δήλωσε για να καταλήξει…

«Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο ένας εναντίον του άλλου. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ έχει υιοθετήσει μια εχθρική προσέγγιση στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ορισμένες συζητήσεις της επιλογής του. Αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος αυτού. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν» σχολίασε.

«Παράθυρο» ευκαιρίας για την αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας- ΕΕ

Παράλληλα, μιλώντας κατά την διάρκεια της 13ης Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέροντας ότι βλέπουμε να ανοίγει ένας δρόμος διαλόγου μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας