Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚίνα: Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Κίνα: Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο, την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η λύση των δυο κρατών.

 

Το Πεκίνο θεωρεί «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς μεγεθύνεται και η προοπτική είναι «ανησυχητική», καθώς οι εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού με γειτονικά κράτη (Λίβανος, Συρία…) εντείνονται, τόνισε ο Kινέζος ειδικός επιτετραμμένος για τη Μέση Ανατολή, ο Τζάι Τζουν, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας σήμερα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος Τζάι σημείωσε πως η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω Ηνωμένων Εθνών και μέσω διμερών διαύλων, προκειμένου να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Συμπλήρωσε πως το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο, την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η λύση των δυο κρατών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας