Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓαλλία: Το 53% των Γάλλων αντιμετωπίζει θετικά τον διορισμό του Ατάλ στη...

Γαλλία: Το 53% των Γάλλων αντιμετωπίζει θετικά τον διορισμό του Ατάλ στη θέση του πρωθυπουργού

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός, γίνεται στα 34 χρόνια του ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός, γίνεται στα 34 χρόνια του ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας, μια θεματική άνοδος για μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες του στρατοπέδου του Εμανουέλ Μακρόν.

Το 53% των Γάλλων αντιμετωπίζει θετικά την απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διορίσει τον 34χρονο Γκαμπριέλ Ατάλ στη θέση του πρωθυπουργού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Odoxa-Backbone Consulting για την εφημερίδα Le Figaro. Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος πρωθυπουργός διακρίνεται για τον δυναμισμό του (77%), τη συμπαθητική παρουσία του (70%), το άνοιγμα του στον διάλογο (64%), τις γενικότερες ικανότητες του (62 %), τη σταθερότητά του (54%) και τις γνώσεις του (51%). Από την άλλη πλευρά, το νεαρόν της ηλικίας του θεωρείται πλεονέκτημα μόνο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (35%).

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φίλιπ παραμένει στο πλαίσιο της λεγόμενης προεδρικής πλειοψηφίας ο καλύτερος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2027, με 52% έναντι 46% για τον Ατάλ, ενώ 60% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τη διακυβέρνηση της προηγούμενης πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπόρν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας