Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πολίτης που σκοτώθηκε λέγεται Tuncer Cihan και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που έκαναν τη σύλληψη.

 

 

Συνελήφθησαν και οι δύο ύποπτοι ως δράστες της ένοπλης επίθεσης σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, που σκότωσαν εν ψυχρώ έναν 52χρονο αφού υποχρέωσαν τους πιστούς να πέσουν στο πάτωμα.

Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε ότι πρόκειται για ξένους υπήκοους, ένας από το Τατζικιστάν και ένας υπήκοος Ρωσίας, οι οποίοι θεωρούνται μέλη του «Ισλαμικού Κράτους».

Άλλωστε, το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δήλωσή του στο Telegram, λέγοντας ότι ήταν απάντηση σε έκκληση των ηγετών της οργάνωσης να στοχεύσουν Εβραίους και Χριστιανούς.

Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, μετά την επίθεση στην εκκλησία, πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία 30 επιδρομές σε σπίτια και έγιναν 47 συλλήψεις. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πολίτης που σκοτώθηκε λέγεται Tuncer Cihan και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που έκαναν τη σύλληψη.

«Σήμερα το πρωί συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τον θάνατο του πολίτη Tuncer Cihan κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία. Συγχαίρω την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες» τόνισε σε ανάρτησή του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας