Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΈχασε την πρωτιά του πλουσιότερου στον κόσμο ο Ίλον Μασκ - Ποιος...

Έχασε την πρωτιά του πλουσιότερου στον κόσμο ο Ίλον Μασκ – Ποιος πήρε τη θέση του;

Ο Bernard Arnault πήρε τη θέση του Elon Musk ως ο πλουσιότερος στον κόσμο

Ο Μπέρναρντ Αρνολτ, επικεφαλής της LVMH, διεκδίκησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο εκθρονίζοντας τον Ίλον Μασκ της Tesla. Ο Bernard Αρνολντείναι ο επικεφαλής της LVMH, Louis Vuitton Moet Hennesy.

Ο αγώνας για την πρωτιά συνεχίζεται για πάνω από δύο χρόνια μεταξύ τους με τον Μασκ να κερδίζει το προβάδισμα κατά το παρελθόν. Η καθαρή περιουσία του Αρνολτ ανέρχεται πλέον στα 207,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Μασκ στα 204,7 δισεκατομμύρια δολάρια  σύμφωνα με την τελευταία «λίστα δισεκατομμυριούχων» του Forbes.

Ο 74χρονος Αρνολτ μπήκε στον επιχειρηματικό κόσμο νωρίς μετά την αποφοίτησή του, το 1971 και από τότε  παραμένει σε αυτόν φτιάχνοντας το όνομά του μέσω της στρατηγικής του προσέγγισης απέναντι σε επιχειρηματικά εγχειρήματα. Έχει κερδίσει, μάλιστα, το παρατσούκλι «ο Εξολοθρευτής».

Το αφεντικό της LVMH τα τελευταία χρόνια θέλει να οδηγήσει την εταιρεία του σε εντυπωσιακή οικονομική επιτυχία, και τα πρόσφατα κέρδη ήταν απόδειξη αυτών των προσπαθειών.

«Ενώ παραμένουμε σε επαγρύπνηση, μπαίνουμε στο 2024 με αυτοπεποίθηση, με την υποστήριξη των ιδιαίτερα επιθυμητών επωνυμιών μας», είχε πει για τις προσδοκίες του για το τρέχον έτος.

Αυτό το θετικό κλίμα γύρω από την LVMH φάνηκε να αντανακλά στις επιδόσεις της στο χρηματιστήριο, με τις μετοχές να αυξάνονται έως και 12,81%. Η Tesla από την άλλη αντιμετώπισε αποτυχίες.

Ο κολοσσός των ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε σημαντική πτώση των μικτών κερδών κατά 15,3%.

Η Tesla είχε προσφέρει μια προσεκτική προοπτική για το 2024 προβλέποντας μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και προβάλλοντας σημαντική πτώση στα περιθώρια κερδοφορίας της.

Αυτή η προοπτική ώθησε αρκετούς αναλυτές της Wall Street να αναθεωρήσουν τις προσδοκίες τους για την Tesla, οδηγώντας σε υποβάθμιση της μετοχής.

Μετά την ανακοίνωση των κερδών, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 12% συμβάλλοντας στην κάθοδο του Ίλον Μασκ στη δεύτερη θέση μεταξύ των πλουσιότερων ατόμων στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας