Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤην εξαίρεσή της επιδιώκει η Γαλλία από κάποιους κανόνες της νέας ΚΑΠ

Την εξαίρεσή της επιδιώκει η Γαλλία από κάποιους κανόνες της νέας ΚΑΠ

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένας απο τους κυριότερους παράγοντες αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένας απο τους κυριότερους παράγοντες αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε πως η Γαλλία θα επιδιώξει την εξαίρεσή της από κάποιους κανόνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευκαιρία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας γαλλικής κυβέρνησης ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

«Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στα θεμέλια της γαλλικής ταυτότητας και των γαλλικών παραδόσεων», δήλωσε ο Ατάλ σημειώνοντας ταυτόχρονα πως στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις του με τα συνδικάτα των αγροτών έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Ως προς τα άλλα γαλλικά πολιτικά ζητήματα, ο Γκαμπριέλ Ατάλ υποσχέθηκε φορολογικές απαλλαγές και αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και πειραματική εφαρμογή της εβδομάδας των τεσσάρων ημερών σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, ο κ. Ατάλ ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στη Γαλλία στον τομέα της κατοικίας θα υπάρξει ένα πρόγραμμα «για το ξεκλείδωμα το σπιτιών» που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να προβλέπει και την επίταξη κατοικιών που είναι άδειες. Δήλωσε ακόμη ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στη Γαλλία θα δοθούν κίνητρα επιστροφής στους Γάλλους γιατρούς που την έχουν εγκαταλείψει αλλά και σε ξένους γιατρούς που θέλουν να δουλέψουν στη χώρα.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τον τομέα της δημόσιας υγείας ανέφερε επίσης ότι οι ασφαλισμένοι που κλείνουν ραντεβού σε ιατρεία και δεν προσέρχονται θα πρέπει «να πληρώνουν το λογαριασμό», αλλά και ότι η ψυχική υγεία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ως προς τον τομέα της Παιδείας ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα περιορισμού του χρόνου που κάθεται ένας μαθητής μπροστά σε μία οθόνη, καθώς επίσης και μέτρα κατά της παραβατικότητας των ανήλικων. Σε ό,τι αφορά τα οικολογικά ζητήματα, οι αναφορές του Γάλλου πρωθυπουργού ήταν μάλλον περιορισμένες, υπογράμμισε ωστόσο ότι προβλέπεται η θέσπιση μίας οικολογικής κοινωνικής θητείας για 50.000 νέους ετησίως.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γκαμπριέλ Ατάλ είπε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που κινείται και ότι όλοι οι Γάλλοι ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και πεποιθήσεων θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που ζουν σε μία χώρα «όπου τα πάντα είναι δυνατά». «Το να είσαι Γάλλος το 2024 σημαίνει ότι ζεις σε μία χώρα η οποία μόλις πριν από δέκα χρόνια ήταν απολύτως διχασμένη στο ζήτημα του γάμου για όλους και σήμερα έχει πρωθυπουργό κάποιον που αποδέχεται ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του», δήλωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας