Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Σπάει τους κουμπαράδες» το φετινό Super Bowl

«Σπάει τους κουμπαράδες» το φετινό Super Bowl

Στην κορύφωση τους βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Super Bowl, του σημαντικότερου και δημοφιλέστερου ετήσιου αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου -12 του μήνα για τη χώρα μας 01:30 ώρα Ελλάδας- στο Allegiant Stadium στο Παραντάζι της Νεβάδα.

Στην κορύφωση τους βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Super Bowl, του σημαντικότερου και δημοφιλέστερου ετήσιου αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου -12 του μήνα για τη χώρα μας 01:30 ώρα Ελλάδας- στο Allegiant Stadium στο Παραντάζι της Νεβάδα.

Στο Λας Βέγκας, θα αναμετρηθούν οι πρωταθλητές Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη -ο Έλληνας αθλητής αγωνίζεται στη θέση του πλαγίου αμυντικού- οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον τίτλο για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια απέναντι στους San Francisco 49ers.

Πρόκειται για ένα γεγονός που απογειώνει το αθλητικό μάρκετινγκ στις ΗΠΑ αλλά και καθηλώνει τον κόσμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τη μάχη δύο ομάδων για την πρωτοκαθεδρία στο National Football League. Πίσω από αυτό το σπουδαίο γεγονός δεν κρύβεται μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά διακυβεύονται και δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι το ίδιο το NFL θα κερδίσει πολλά από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τον μεγάλο αγώνα. Φέτος, τα εισιτήρια κυμαίνονται από 10.000 έως και 40.000 δολάρια για τις premium θέσεις. Οι τιμές των εισιτηρίων του φετινού event είναι οι ακριβότερες στην ιστορία του θεσμού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN, που επικαλείται στοιχεία του TickPick, το φθηνότερο εισιτήριο για τον ανάμεσα στους Kansas City Chiefs και τους San Francisco 49ers, κοστίζει 8.188 δολάρια και είναι είναι ακριβότερο κατά 50% σε σχέση με το Super Bowl του 2023.

Η μέση τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται στα 9.800 δολάρια, τιμή αυξημένη κατά 70% σε σχέση με το Super Bowl του 2023. Το ακριβότερο εισιτήριο βρίσκεται στα 20.324 δολάρια.

Ο CEO του TickPick δήλωσε στο CNN, ότι ο λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση είναι το ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Las Vegas. «Σίγουρα η τοποθεσία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Πρόκειται για έναν τρίωρο αγώνα, αλλά οι άνθρωποι που θέλουν να διασκεδάσουν μπορούν να περάσουν ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση στο Las Vegas». Όσο για το αν θα πέσουν οι τιμές των εισιτηρίων, εκτίμησε πως «ίσως και να υπάρξει μια μικρή πτώση, αλλά δεν πιστεύω να δούμε σημαντικές αλλαγές».

Πανάκριβες οι διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για το Super Bowl. Οι εταιρείες φέτος πληρώνουν κατά μέσο όρο 7 εκατ. δολάρια ανά διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Πρόκειται για αύξηση 6% σε σχέση με τις περσινές τιμές. Συνολικά, αναμένεται ότι οι φετινές διαφημίσεις του Super Bowl θα αποφέρουν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικά, η τελευταία διαφήμιση πριν την έναρξη του αγώνα είναι και η πλέον ακριβή απ’ όλα τα πακέτα που υπάρχουν για τις εταιρείες. Αυτό το στοιχείο αποτελεί απόδειξη της τεράστιας δυναμικής εσόδων του Super Bowl και δείχνει ότι οι διαφημιζόμενοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά για να δουν το μήνυμά τους τα εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούν την εκδήλωση.

Αυτό δείχνει τη δύναμη του Super Bowl ως πλατφόρμα μάρκετινγκ και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την εμβέλειά του.

Πέρα από τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι φέτος το NFL θα αποκομίσει έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τα επίσημα εμπορεύματα του Super Bowl.

Ακόμη, Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει ανά διοργάνωση, οι καταναλωτικές δαπάνες για δραστηριότητες που σχετίζονται με το Super Bowl εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν φέτος τα 14 δισ. δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την αγορά εισιτηρίων για το μεγάλο παιχνίδι, τις τηλεοπτικές διαφημίσεις έως και το φαγητό για τα πάρτι.

Το λαμπερό σόου του ημιχρόνου

Όσον αφορά τη μουσική, μετά το σόου του The Weeknd, που ακολούθησε το αμερικανικό χιπ χοπ με τους Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J. Blige, Eminem και τη Rihanna πέρυσι, φέτος αναλαμβάνει δράση ο Usher. Μαζί του θα εμφανιστούν η Post Malone και η σταρ της country Reba McEntire. Παρόλο που ο Usher θα είναι ο επικεφαλής του σόου στο ημίχρονο του Super Bowl στο Λας Βέγκας, δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης της R&B διοργανώνει σόου για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας