Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΧήρα Ναβάλνι στην Ευρωβουλή: Το σώμα του κακοποιήθηκε μετά τον θάνατό του

Χήρα Ναβάλνι στην Ευρωβουλή: Το σώμα του κακοποιήθηκε μετά τον θάνατό του

"Γκάνγκστερ και αρχηγός εγκληματικής συμμορίας ο Πούτιν"

Το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι κακοποιήθηκε μετά το θάνατό του,είπε η χήρα του Γιούλια μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, 47 ετών, δήλωσε ότι το σώμα του εκλιπόντος συζύγου της υπέστη κακοποίηση και ότι δεν ήταν σίγουρη αν η κηδεία του την Παρασκευή θα ήταν μια ειρηνική εκδήλωση ή αν η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις. Προειδοποίησε επίσης για τον Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι σκότωσε τον σύζυγό της: «Δεν έχεις να κάνεις με έναν πολιτικό αλλά με ένα αιμοσταγές τέρας».

Η Navalnaya μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, λίγες ημέρες αφότου ο σύζυγός της έπεσε αναίσθητος και πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 47 ετών  σε φυλακή  πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου εξέτιε ποινή τριών δεκαετιών.

Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο Borisovskoye μετά από μια αποχαιρετιστήρια τελετή που ξεκινά στις 14:00 την Παρασκευή, σε μια εκκλησία στην περιοχή Maryino, δήλωσε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμας.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε χθες ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την κηδεία του Ναβάλνι ως στιγμή για διαμαρτυρίες. Η χήρα του Ναβάλνι χαρακτήρισε τον Πούτιν «γκάνγκστερ» και «αρχηγό εγκληματικής συμμορίας».

Επεσήμανε, δε, ότι ο θάνατος του Ναβάλνι δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση με τον Πούτιν, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είναι ικανός για τα πάντα».

Η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε ότι ο σύζυγός της «βασανίστηκε και λιμοκτονούσε». «Και μετά τον σκότωσαν. Ακόμα και μετά κακοποίησαν το σώμα το».

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος είναι σοκαρισμένος από τον θάνατο του συζύγου της και ανησυχεί ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να νικηθεί». Όπως τόνισε, ο Πούτιν δεν μπορεί να πληγεί από κυρώσεις, ψηφίσματα ή στη βάση ηθών και κανόνων. «Αν θέλεις πραγματικά να νικήσεις τον Πούτιν, πρέπει να γίνεις καινοτόμος. Και πρέπει να σταματήσεις να είσαι βαρετός» σημείωσε.

Μιλώντας στους ευρωβουλευτές, είπε ότι πρέπει να πολεμήσουν «αυτή την εγκληματική συμμορία» με «κλειδί» τις οικονομικές έρευνες αντί για διπλωματικές μεθόδους. Όπως τόνισε, «δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι» είναι εναντίον του Πούτιν και δεν πρέπει να διώκονται.

«Ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όσα έκανε στη χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όσα έκανε σε μια γειτονική, ειρηνική χώρα. Και ο Πούτιν πρέπει να απαντήσει για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι» τόνισε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο σύζυγός μου δεν θα δει ποτέ πώς θα είναι η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος, αλλά εμείς πρέπει να τη δούμε. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρό του, ότι το κακό θα αποτύχει και αυτό το όμορφο μέλλον θα έρθει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας