Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήApple: Ακύρωσε το δεκαετές πρόγραμμά της για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Apple: Ακύρωσε το δεκαετές πρόγραμμά της για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το προβλεπόμενο αυτοκίνητο, με τιμή περίπου 100.000 δολαρίων, δημιουργούσε αμφιβολίες για την επίτευξη των επιθυμητών περιθωρίων κέρδους της Apple.

Υπήρχε ως φήμη εδώ και αρκετά χρόνια, όμως φαίνεται ότι τελικά το περιβόητο αυτοκίνητο της Apple θα μείνει όνειρο απατηλό. Η εταιρεία έλαβε μια σημαντική απόφαση να ακυρώσει το δεκαετές πρόγραμμά της για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μια κίνηση που σηματοδοτεί την εγκατάλειψη ενός από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή, η οποία γνωστοποιήθηκε εσωτερικά την Τρίτη, αποτέλεσε έκπληξη για σχεδόν 2.000 υπαλλήλους που συμμετείχαν στο έργο. Η ανακοίνωση έγινε από τον COO Jeff Williams και τον Kevin Lynch, έναν αντιπρόεδρο που επιβλέπει το project. Ενημέρωσαν την ομάδα, γνωστή ως Special Projects Group (SPG), ότι το έργο θα τερματιστεί.

Πολλοί εργαζόμενοι πάνω στο αυτοκίνητο θα μεταβούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης υπό το στέλεχος John Giannandrea, όπου θα επικεντρωθούν σε προγράμματα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, μια στρατηγική προτεραιότητα για την Apple.

Η απόφαση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τύχη αρκετών εκατοντάδων μηχανικών υλικού και σχεδιαστών αυτοκινήτων στην ομάδα αυτοκινήτων της Apple.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να έχουν ευκαιρίες να διεκδικήσουν ρόλους σε άλλα τμήματα της Apple, αναμένονται απολύσεις, αν και η έκτασή τους παραμένει ασαφής.

Η κίνηση της Apple δώσει τέλος στην εξέλιξη του αυτοκινήτου της είναι σημαντική, σηματοδοτώντας το τέλος μιας προσπάθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ως στόχο να προωθήσει την εταιρεία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά σχεδιάστηκε γύρω στο 2014, το έργο αντιμετώπισε προκλήσεις από την αρχή, με αλλαγές στην ηγεσία και τη στρατηγική. Παρά τις προσπάθειες των Lynch και Williams να αναζωογονήσουν το έργο, οι εσωτερικές συζητήσεις επικεντρώθηκαν πρόσφατα στην αναβολή της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μέχρι το 2028 και στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης.

Οι ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία και τη συνεχιζόμενη επένδυση σε ένα πρόγραμμα με αβέβαια αποτελέσματα βάρυναν σημαντικά στη λήψη αποφάσεων της Apple.

Το προβλεπόμενο αυτοκίνητο, με τιμή περίπου 100.000 δολαρίων, δημιουργούσε αμφιβολίες για την επίτευξη των επιθυμητών περιθωρίων κέρδους της Apple.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να σταματήσει την περαιτέρω επένδυση στο αυτοκίνητο, σηματοδοτώντας το τέλος ενός φιλόδοξου κεφαλαίου στην ιστορία της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας