Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟΗΕ: «Τερατώδης η σφαγή στη Γάζα»

ΟΗΕ: «Τερατώδης η σφαγή στη Γάζα»

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη (29/2) στη Λωρίδα της Γάζας όταν ο ισραηλινός στρατός τους επιτέθηκε την ώρα που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 110, ενώ ανακαλύπτονται όλο και περισσότεροι, όσο οι τραυματισμένοι φτάνουν τουλάχιστον τους 760.

 

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του στο X (Twitter) γράφοντας: «Έχω τρομοκρατηθεί από τα νέα μιας ακόμη σφαγής μεταξύ αμάχων στη Γάζα που απελπίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτοί οι θάνατοι είναι εντελώς απαράδεκτοι. Η στέρηση της επισιτιστικής βοήθειας συνιστά σοβαρή παραβίαση του ΔΑΔ (Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο). Πρέπει να παραχωρηθεί ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα».

Ακόμα, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μίλησε για το περιστατικό και είπε: «Βαθιά αγανάκτηση για τις εικόνες που έρχονται από τη Γάζα όπου πολίτες έχουν γίνει στόχος Ισραηλινών στρατιωτών. Εκφράζω την πιο έντονη καταδίκη για αυτούς τους πυροβολισμούς και ζητώ την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Μετά την επίθεση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνεδρία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή, Ριάντ Μανσούρ, να λέει ότι η επίθεση αυτή πρέπει να πει «αρκετά».

«Αυτή η τερατώδης σφαγή είναι απόδειξη πως όσο το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι παραλυμένο και ασκούνται βέτο, Παλαιστίνιοι πληρώνουν με τη ζωή τους», δήλωσε ο  στον Τύπο, μερικά εικοσιτετράωρα αφού οι ΗΠΑ εμπόδισαν την περασμένη εβδομάδα, για τρίτη φορά, απόφαση που καλούσε να κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας