Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο «φάντασμα» του δάγκειου πυρετού πλανάται πάνω από τον πλανήτη - Ολόκληρη...

Το «φάντασμα» του δάγκειου πυρετού πλανάται πάνω από τον πλανήτη – Ολόκληρη πόλη της Βραζιλίας σε καραντίνα

Η ξαφνική αύξηση του ιού του δάγκειου πυρετού σε πόλη της Βραζιλίας οδήγησε τις τοπικές αρχές να την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεδομένου ότι είχε μέχρι τώρα 31 νεκρούς εξαιτίας του ιού.

Η ξαφνική αύξηση του ιού του δάγκειου πυρετού σε πόλη της Βραζιλίας οδήγησε τις τοπικές αρχές να την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεδομένου ότι είχε μέχρι τώρα 31 νεκρούς εξαιτίας του ιού.

Τα μέτρα από την κυβέρνηση του Σάο Πάολο ήρθαν μετά από 300 κρούσματα της νόσου ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ρίο ντε Τζανέιρο και της Σάντα Καταρίνα, κήρυξαν επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του δάγκειου πυρετού φέτος.

Ο Regiane de Paula, συντονιστής ελέγχου ασθενειών στο Σάο Πάολο, δήλωσε: «Δουλέψαμε με δεδομένα από την ομάδα παρακολούθησης: 311 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Βρισκόμαστε σε επιδημία, σύμφωνα με όσα προσδιορίζει ο ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργανισμός Υγείας) από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις».

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την πορεία του δάγκειου πυρετού στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον συντονιστή Ελέγχου Νοσημάτων, η συχνότητα είναι υψηλότερη για τους τύπους δάγκειου πυρετού 1 και 2.

Σύμφωνα με το τμήμα, άλλοι 122 θάνατοι βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα. Τα κρούσματα έφτασαν τα 138.259, με τα 169 να θεωρούνται σοβαρά. Στην πρωτεύουσα, εκτός από τα δύο άτομα που πέθαναν από τη νόσο, ερευνώνται άλλοι 27 θάνατοι. Τα κρούσματα έφτασαν τα 32.212, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων g1 Global.

Σύμφωνα με την πόλη του Σάο Πάολο, η πλειονότητα των μολύνσεων συγκεντρώνεται σε 15 γειτονιές που αντιμετωπίζουν επιδημία δάγκειου πυρετού, που κατανέμεται στις βόρειες, νότιες, ανατολικές και δυτικές ζώνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας