Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Μπέρνι Σάντερς δίνει μυστικές συμβουλές στον Μπάιντεν για τις φετινές εκλογές

Ο Μπέρνι Σάντερς δίνει μυστικές συμβουλές στον Μπάιντεν για τις φετινές εκλογές

Ο πρώην αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς, προσπάθησε να συμβουλεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο με επικλήσεις στα λόγια του Φραγκλίνου Ρούζβελτ.

Ο πρώην αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς, προσπάθησε να συμβουλεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο με επικλήσεις στα λόγια του Φραγκλίνου Ρούζβελτ.

Σε μια συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο το περασμένο φθινόπωρο, ο Σάντερς αναφέρθηκε στην αντίθεση της επιχειρηματικής ελίτ στη «Νέα Συμφωνία», η οποία μια σειρά οικονομικών μέτρων που θεσπίστηκαν μεταξύ 1933 και 1938.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε τα λόγια του Ρούζβελτ το 1936, όπου είχε δηλώσει: «Ποτέ ξανά στην ιστορία μας δεν υπήρξαν τόσο ενωμένες αυτές οι δυνάμεις εναντίον ενός υποψηφίου, όσο είναι σήμερα. Συμφωνούν στο μίσος τους για μένα – και καλωσορίζω αυτό τους το μίσος».

Ο Σάντερς προτρέπει τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη δυσφορία των πολιτών για την οικονομία, αντί να προσπαθήσει να τους πείσει ότι θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι με τις τρέχουσες συνθήκες. Η διαχείριση της οικονομίας από την κυβέρνηση θα είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία θα αναφερθεί ο Μπάιντεν κατά τη σημερινή ομιλία του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης, σε μια περίοδο που τα μηνύματα εναντίον του Τραμπ έρχονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο.

Η «φούσκα» των Δημοκρατικών

Ο ίδιος ο Σάντερς είχε δώσει συνέντευξή του στην Washington Post και είχε επιβεβαιώσει τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

«Η “φούσκα” που υπάρχει είναι απίστευτη: Οι Δημοκρατικοί –πολλοί εξ αυτών– μοιάζουν να πιστεύουν ότι μόνο εάν μπορέσουμε να εξηγήσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου. Αλλά αυτή η προσέγγιση αγνοεί τις δυσκολίες που περνάνε αυτή τη στιγμή οι καθημερινοί άνθρωποι», είπε ο Σάντερς.

Ακόμη, τόνισε ότι «Ο Μπάιντεν πρέπει να παρουσιάσει μια προοδευτική ατζέντα που να απευθύνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και να δεσμευτεί ότι, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, αυτή θα εφαρμοστεί κατά τους πρώτους μήνες της προεδρίας του».

Σημειώνεται ότι Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς έχουν μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, την οποία οικοδόμησαν όταν βρίσκονταν μαζί στη Γερουσία.

Από την πλευρά του ο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί πως θα σχολιάζει την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο σε απευθείας μετάδοση.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας