Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑμείωτο το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ

Αμείωτο το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ

Το ντοκιμαντέρ για τον Γερμανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την ημέρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο επί 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σόκαρε τον κόσμο με την είδηση του ατυχήματός του στην πίστα του σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Από εκείνη την ημέρα η οικογένειά του βιώνει έναν Γολγοθά… Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στο σπίτι του, τα νέα για την πορεία της υγείας του είναι ελάχιστα. Ο λόγος; Η επιθυμία της  οικογένειάς του Σουμάχερ είναι να μην γίνει «βορά» στον παγκόσμιο Τύπο και δεν επιθυμεί να διαρρέουν πληροφορίες για την κατάστασή του.

Γι’ αυτόν τον λόγο κάνει  τα πάντα, προκειμένου να τον προστατεύσει αλλά και να διατηρήσει την οικογενειακή γαλήνη της.

Το ενδιαφέρον, πάντως,  για τον πρώην πιλότο της Formula 1 παραμένει αμείωτο. Η οικογένειά του επιτρέπει να τον επισκέπτονται λίγοι φίλοι του μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Τοντ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Ferrari και πρώην Πρόεδρος της FIA.

Ο Γάλλος σημαντικός παράγοντας στην ιστορία του παγκόσμιου Motorsport στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είχε δώσει συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα L’Equipe όπου αναφέρθηκε στον Σούμαχερ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τοντ δήλωσε: «Ο Μίκαελ είναι εδώ, οπότε δεν μου λείπει. Όμως, αυτός ο Μίκαελ απλά δεν είναι αυτός που ήταν. Είναι διαφορετικός και καθοδηγείται υπέροχα από τη γυναίκα και τα παιδιά του που τον προστατεύουν. Πλέον, η ζωή του είναι διαφορετική και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι μαζί του κάποιες στιγμές. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να πούμε. Δυστυχώς, η Μοίρα τον χτύπησε πριν από δέκα χρόνια. Πλέον, δεν είναι ο Μίκαελ Σούμαχερ που γνωρίζαμε από τη Formula 1».

Πρόσφατα, υπήρξε η ενημέρωση ότι το γερμανικό δίκτυο ARD έχει ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων το οποίο έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ημέρα που θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια από εκείνη στην οποία συνέβη το ατύχημα.

Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό στις Άλπεις, καθώς ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο γιος του, Μικ βγήκαν πριν από δέκα χρόνια, από το πολυτελές σαλέ τους έτοιμοι να πάρουν τα βουνά. Για τον βασιλιά της ταχύτητας της Formula 1, οι πίστες του σκι πρόσφεραν στον καλύτερο οδηγό αγώνων της γενιάς του, άλλη μια ευκαιρία για μια συναρπαστική έκρηξη αδρεναλίνης. Μαζί με τον 14χρονο γιο του ξεκίνησαν για την πίστα σκι Combe de Saulire στο αποκλειστικό γαλλικό θέρετρο Meribel.

Αν και δεν έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα για τις ικανότητές του, λίγα λεπτά αργότερα, τα πέδιλα του σκι του, χτύπησαν έναν βράχο που κρυβόταν εν μέρει κάτω από το φρέσκο χιόνι και τον εκτόξευσαν 3,5 μέτρα με το κεφάλι σε έναν δεύτερο ογκόλιθο.

Ο αντίκτυπος της σύγκρουσης, λίγο μετά τις 11 το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου 2013 ήταν τόσο έντονος που χώρισε το κράνος του στα δύο και τον άφησε σε κώμα.

Η Κορίνα Σουμάχερ είχε αποκαλύψει πως ο Μίκαελ είχε αμφιβολίες για την ποιότητα του χιονιού, πριν αποφασίσει τελικά να κάνει σκι, ενώ ο αδερφός του δήλωνε ότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά. «Η ζωή είναι άδικη μερικές φορές. Εκείνη η μέρα είχε πολύ κακή τύχη. Αυτή η μοίρα άλλαξε την οικογένειά μας».

«Ο Μάικλ δεν ήταν μόνο ο αδερφός μου. Όταν ήμασταν παιδιά ήταν επίσης προπονητής και μέντοράς μου. Μου έμαθε τα πάντα για τους αγώνες καρτ. Μπορεί να υπάρχει διαφορά ηλικίας επτά ετών, αλλά ήταν πάντα δίπλα μου», πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας