Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΧτυπάνε ξανά οι αγρότες με τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες και προκαλούν χαμό...

Χτυπάνε ξανά οι αγρότες με τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες και προκαλούν χαμό στους δρόμους της πρωτεύουσας

Δεκάδες τρακτέρ έκλεισαν δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι 27 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ σχεδίαζαν να συζητήσουν την κρίση στον τομέα που οδήγησε σε μήνες διαδηλώσεων σε ολόκληρο το δρόμο.

Οι αγρότες διαμαρτύρονταν για οτιδήποτε, από αυτό που θεωρούν ως υπερβολική γραφειοκρατία μέχρι αυξημένα περιβαλλοντικά μέτρα, φθηνές εισαγωγές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

«Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας», έγραφε μια διαφημιστική πινακίδα σε ένα τεράστιο τρακτέρ που κλείνει μια κεντρική λεωφόρο.

Ακόμα κι αν ήταν μικρότερο από τις προηγούμενες διαδηλώσεις, ο αντίκτυπος στη βελγική πρωτεύουσα ήταν αρκετά μεγάλος κατά την πρωινή ώρα αιχμής και οι αρχές ζήτησαν από τους επιβάτες να μείνουν έξω από τις Βρυξέλλες και να εργάζονται από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα από τη Φινλανδία στην Ελλάδα, την Πολωνία και την Ιρλανδία, οι αγρότες έχουν ήδη κερδίσει μια σειρά από παραχωρήσεις από τις αρχές της ΕΕ και τις εθνικές αρχές, από χαλάρωση των ελέγχων στα αγροκτήματα έως αποδυνάμωση των κανόνων για τα φυτοφάρμακα και το περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας