Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕπιστροφή στα βασιλικά του καθήκοντα ετοιμάζει ο Κάρολος

Επιστροφή στα βασιλικά του καθήκοντα ετοιμάζει ο Κάρολος

Ο γιος της πριγκίπισσας Άννας (θεία του Βασιλιά Καρόλου και αδερφή της μητέρας του), Πίτερ Φίλιπς, λέει ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι έτοιμος να επιστρέψει σε μια «μορφή κανονικότητας», καθώς συζητά την προθυμία του θείου του να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα.

Η προθυμία για επιστροφή έρχεται αφού ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου, ενώ υποβλήθηκε και διαδικασία για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη τον Ιανουάριο.

Ο Βασιλιάς έχει περικόψει τα βασιλικά καθήκοντα ενώ πραγματοποιεί θεραπείες: «Είναι σε καλή διάθεση, νομίζω, τελικά, είναι πολύ απογοητευμένος», είπε ο Πίτερ Φίλιπς, προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς «είναι απογοητευμένος που δεν μπορεί να συνεχίσει και να κάνει ό,τι θέλει να κάνει».

Η πρώτη εμφάνιση αυτή την Κυριακή

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του την Κυριακή του καθολικού Πάσχα και θα παρακολουθήσει την πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του κάστρου Ουίνδσορ με την Καμίλα, αυτή την Κυριακή 31/3.

Να σημειωθεί ότι το παλάτι τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και βρίσκεται ως βασικό θέμα σε πολλές συζητήσεις καθώς δεν είναι μόνο ο βασιλιάς Κάρολος που πάσχει από καρκίνο, αλλά και η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλεντον.

Η παρουσία του στην πασχαλινή λειτουργία θα είναι η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση μετά από μήνες αποχής.

Η εμφάνιση αυτή είναι σίγουρα ενθαρρυντικό σημάδι για την υγεία του, ενώ στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν και ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δεν θα εμφανιστεί ακόμα η Κέιτ Μίντλετον

Όμως, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους, ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, δεν θα είναι παρόντες στην εκκλησιαστική λειτουργία.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ κάνουν ένα βήμα πίσω από το γεγονός – ένα σημαντικό γεγονός στο βασιλικό ημερολόγιο καθώς η Κέιτ δεν θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς της.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς παραμένει κυρίως πίσω από κλειστές πόρτες καθώς αναρρώνει, εξακολουθεί να συναντιέται εβδομαδιαία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, ενώ παράλληλα εργάζεται και από το γραφείο του στο σπίτι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας