Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝτιλέκ Ιμάμογλου: Η γυναίκα του δημάρχου που δεν φοράει μαντίλα

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Η γυναίκα του δημάρχου που δεν φοράει μαντίλα

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών έβαψαν την Τουρκία κόκκινη και καταβαράθρωσαν το ΑΚΡ το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών έβαψαν την Τουρκία κόκκινη και καταβαράθρωσαν το ΑΚΡ το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν. Οι μεγάλοι κερδισμένοι των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία την Κυριακή ήταν οι «Κεμαλιστές» του CHP με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των εκλογών.

Σημειώνεται ότι από τους 14 μητροπολιτικούς δήμους της Τουρκίας το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) πήρε τους 12, ενώ από τους 35 μικρούς δήμους πήρε τους 25. Το AKP έχασε την πρωτεύουσα Άγκυρα, τη Σμύρνη αλλά και την Κωνσταντινούπολη, στην οποία εκλέχτηκε ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο 53χρονος Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ένας αυτοδιοικητικός άρχοντας καριέρας, ο οποίος μάλιστα έσπασε την κυριαρχία του κόμματος του Ερντογάν το 2019.

Είναι κεμαλιστής, μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και βασικός πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου, ο μόνος που κατάφερε να τον κερδίσει σε εκλογές.

Σήμερα ο κ. Ιμάμογλου θεωρείται ο πιο ισχυρός πολιτικός που έχει αναδείξει το στρατόπεδο της κεμαλικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20 χρόνια και ο μόνος αξιόπιστος δυνητικός αμφισβητίας του Ερντογάν.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019 κατόρθωσε να πάρει έπειτα από 25 χρόνια τον μεγαλύτερο δήμο της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη. Ήταν ένα σοκ για τον Ερντογάν. Πλέον ο Εκρέμ Ιμάμογλου βάζει πλώρη για τις προεδρικές εκλογές του 2028.

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι παντρεμένος από το 1995 με την Ντιλέκ Ιμάμογλου. Ήδη από τη στιγμή που διεκδικούσε για πρώτη φορά τη δημαρχία Κωνσταντινούπολης, ο τουρκικός Τύπος έγραφε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που ενθάρρυνε τον πολιτικό να θέτει όλο και πιο ψηλά τον πήχη.

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1974 στην Τραπεζούντα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στο Τμήμα Τουρισμού. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές, έκανε το μεταπτυχιακό της στη δημόσια διοίκηση.

Η εικόνα της Ντιλέκ Ιμάμογλου δεν θυμίζει σε τίποτα την Εμινέ Ερντογάν αφού η πρώτη αρνείται να φορέσει μαντήλα, έχει βάψει τα μαλλιά της ξανθά, έχει τατουάζ στο μπράτσο και χρησιμοποιεί τα social media.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2019, η Ντιλέκ Ιμάμογλου εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού “Madame Figaro” της Τουρκίας με τον τίτλο «Πρώτη Κυρία της Κωνσταντινούπολης».

Η Ντιλέκ Ιμάμογλου είναι πολύ ενεργή στα κοινωνικά ζητήματα και συμμετέχει συχνά σε δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των ατόμων με αναπηρία, τα δικαιώματα των γυναικών και την εκπαίδευση των παιδιών.

Χαρακτηριστικό της δράσης της το ότι γύρισε την Κωνσταντινούπολη με αναπηρικό αμαξίδιο για μια ημέρα συνοδευόμενη από την Semra Çetinkaya, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Παραλυτικών Νωτιαίου Μυελού της Τουρκίας, «για να νιώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και να ευαισθητοποιηθεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας