Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΥποβρύχια σούπερ γιοτ για δισεκατομμυριούχους: Αυτή η αυστριακή εταιρεία θέλει να τα...

Υποβρύχια σούπερ γιοτ για δισεκατομμυριούχους: Αυτή η αυστριακή εταιρεία θέλει να τα κατασκευάσει

Το σκάφος θα μπορούσε να παραμείνει βυθισμένο για έως και τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά

Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια για υπόγεια δισεκατομμυριούχων – υπόγειες επεκτάσεις στα σπίτια πλουσίων και διάσημων, όπου μπορούν να απομακρυνθούν και να ζήσουν πλουσιοπάροχα.

Τώρα μια αυστριακή εταιρεία θέλει να επεκτείνει αυτή την ευκαιρία για απολαύσεις βαθιάς κατάδυσης στον κόσμο των superyachts, κατασκευάζοντας εξατομικευμένα ιδιωτικά υποβρύχια που μπορούν να κατέβουν 250 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και να παραμείνουν βυθισμένα για έως και τέσσερις εβδομάδες.

Η Migaloo αποκάλυψε τα φιλόδοξα σχέδιά της γι’ αυτό που ισχυρίζεται ότι θα είναι το «ένα και μοναδικό ιδιωτικό υποβρύχιο σούπερ γιοτ στον κόσμο», προσφέροντας «μια εναλλακτική λύση που δεν υπάρχει ακόμη στα μεγάλα ιδιόκτητα πλοία επιφανείας».

 

Παιδική χαρά δισεκατομμυριούχων

Αυτό το υποβρύχιο, που ονομάζεται M5, θα είχε μήκος 165,8 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα στο ευρύτερο σημείο του, με εμβέλεια περίπου 15.000 χιλιομέτρων και ταχύτητα έως και 20 κόμβους όταν βγει στην επιφάνεια (ή 12 κόμβους όταν είναι υποβρύχιο). Ωστόσο, λέει ο Migaloo, «Οι επιθυμητές διαστάσεις του υβριδικού υποβρυχίου- γιοτ, το εξωτερικό στυλ και ο εσωτερικός σχεδιασμός εξαρτώνται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών».

Έτσι, όπως κάθε σούπερ γιοτ δισεκατομμυριούχων αξίζει το αλάτι του, ο προεπιλεγμένος σχεδιασμός περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, πισίνα και σπα, γυμναστήριο, κινηματογράφο γκαλερί τέχνης, χώρο πάρτι με περίπτερο DJ, καθώς και πολλούς χώρους για να χαλαρώσετε ή να δειπνήσετε. Οι προαιρετικές παροχές περιλαμβάνουν αερόστατο και υποβρύχιο σταθμό σίτισης καρχαριών.

Υπάρχουν επίσης δευτερεύουσες προσφορές που μπορούν να καθοριστούν, επομένως έως και 12 επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν σε μικρότερα υποβρύχια για περισσότερη διασκέδαση με βάση το νερό.

«Ιδιωτικό υποβρύχιο φρούριο»

Το σκάφος θα μπορούσε να παραμείνει βυθισμένο για έως και τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά.
«Οι ιδιοκτήτες αναζητούν ιδιωτικότητα, ασφάλεια και προστασία για τους εαυτούς τους, τους καλεσμένους τους και τα τιμαλφή τους», λέει ο CEO Christian Gumpold στον ιστότοπο της Migaloo. Εξατομικευμένα συστήματα ασφαλείας θα παρέχονται από τον συνεργάτη των ΗΠΑ SAFE, που υπόσχονται «πέρα από στρατιωτική προστασία» για αυτό που αποκαλεί «ιδιωτικό υποβρύχιο φρούριο».

Ποια είναι η τιμή σε αυτή τη χώρα των θαυμάτων του ιδιωτικού νερού; Λοιπόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή για το έργο, λόγω όλων αυτών των ζουμερών επιλογών προσαρμογής, αλλά η ευρέως αναφερόμενη εκτίμηση για το Migaloo M5 είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για αρχάριους (και αυτό είναι πριν σκεφτείτε τη συντήρηση).

Υποβρύχια όνειρα

Το M5 χρησιμοποιεί δοκιμασμένες τεχνολογίες δανεισμένες από υπάρχοντα μηχανοκίνητα γιοτ και υποβρύχια, όπως κατασκευή διπλού κύτους και κύτους πολλαπλής πίεσης, κάτι που βοηθάει στο μέτωπο ασφάλειας και σκοπιμότητας. Αν και το ερώτημα παραμένει ως προς το ποιος έχει αρκετά βαθιά τσέπη για να αγοράσει αυτό το βυθισμένο λημέρι των κακοποιών του Μποντ.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός πολυτελούς υποβρυχίου. Η Aston Martin αποκάλυψε τα σχέδια για ένα πρωτότυπο σκάφος 4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Migaloo χτυπά πρωτοσέλιδα για να επιπλεύσει τα εκπληκτικά της οράματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας