Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΆκυρη η συνάντηση Μπαίντεν - Ερντογάν σύμφωνα με τον λευκό οίκο; -...

Άκυρη η συνάντηση Μπαίντεν – Ερντογάν σύμφωνα με τον λευκό οίκο; – Το Bloomberg λέει ότι ισχύει

«Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν»

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που λένε πως δεν θα παρευρεθεί σε μια υποτιθέμενη προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

O εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν υπάρχει συγκεκριμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Ισμαήλ Χανίγια, αρχηγό της Χαμάς, θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

Σε ερώτηση σχετικά με τον πρόεδρο Ερντογάν και το γεγονός ότι «φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι δήλωσε: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω εκεί».

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι η συνάντηση ισχύει

Ωστόσο, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, αναφέρει ότι ο Μπαίντεν θα συναντήσει τον Ερντογάν στις 9 Μαΐου θα γίνει. Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα και ενώ Ισραήλ και Ιράν έχουν εξαπολύσει μεταξύ τους επιθέσεις ενισχύοντας τους φόβους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας