Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

Σημειώνεται πως εδώ και ημέρες υπήρχαν παρασκηνιακές εσωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ερντογάν

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg και τουρκικά ΜΜΕ.

Τόσο Αμερικανοί όσο και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει προ ημερών ότι ο Τούρκος πρόεδρος επρόκειτο να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στις 9 Μαΐου, στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είχαν «φουντώσει» τα σενάρια που ήθελαν τον Ερντογάν να ακυρώνει την επίσκεψη, η οποία σημειωτέον δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως καθώς υπήρχαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με τη Daily Sabah, η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα αλλαγών στην ατζέντα του Τούρκου προέδρου. Τόνιζαν, δε, ότι σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία ταξιδιού και συνάντησης με τον Μπάιντεν.

Σημειώνεται πως εδώ και ημέρες υπήρχαν παρασκηνιακές εσωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ερντογάν λόγω της στήριξης στη Χαμάς, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον επικεφαλής της Χαμάς, Χανίγιε, το Ισραήλ προσπάθησε να αποτρέψει τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας