ΕΕ: Η χρήση της τεχνολογίας στην εμπορία ανθρώπων

Σήμερα (30/7) είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων. Οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια αποτελούν το 75% του συνόλου των θυμάτων στην Ένωση.

Σήμερα (30/7) είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων. Οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια αποτελούν το 75% του συνόλου των θυμάτων στην ΕΕ, ενώ το 93% των θυμάτων πέφτουν θύματα εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των θυμάτων. Η τεχνολογία επιτρέπει στους εγκληματίες να δραστηριοποιούνται πέραν των συνόρων και των δικαιοδοσιών και να αποφεύγουν ευκολότερα τον εντοπισμό.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων το 2022 θα επικεντρωθεί στον ρόλο της τεχνολογίας τόσο ως παράγοντα διευκόλυνσης όσο και ως μέσου πρόληψης της εμπορίας ανθρώπων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρότεινε και ξεκίνησε να εφαρμόζει το κοινό σχέδιο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της εμπορίας ανθρώπων.

 

 

Το σχέδιο αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου δράσης 10 σημείων. Το σχέδιο αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία της συντονίστριας δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με την υποστήριξη των οργανισμών της ΕΕ και των κρατών μελών.

Η Επιτροπή πρότεινε επίσης φέτος τον Μάιο μια νέα νομοθεσία της ΕΕ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Οι νέοι κανόνες θα συμβάλουν στη διάσωση παιδιών από περαιτέρω κακοποίηση, στην αποτροπή της επανεμφάνισης υλικού στο διαδίκτυο και στην προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη.

Με τη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (2021-2025), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διεθνή διάσταση της εμπορίας ανθρώπων και υποστηρίζει τη στενή συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ άλλων με τρίτες χώρες εταίρους.

Κοινή δήλωση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) και της Συντονίστριας δράσης κατά της εμπορίας ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι διαθέσιμη εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More