Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΈνοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος Ακσενέρ, κατηγορεί τον Ερντογάν

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος Ακσενέρ, κατηγορεί τον Ερντογάν

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγιναν τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ, συμμάχου του Κεμάλ Κιλιντστάρογλου, υποψηφίου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε πως «ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ».

«Μου είπε ότι “δεν κάνεις τα πράγματα σωστά, κυρία” και έγινε έφοδος στο σπίτι μου. Αυτή τη φορά είπε «μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μας στην Κωνσταντινούπολη δέχθηκαν πυρά σε δύο σημεία.

Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει «ζούγκλα». Δεν γίνεται να κυβερνάται από αυτό το φρικτό σύστημα. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί κανείς να εκφοβίσει τα πολιτικά κόμματα 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έγινε είναι μια τεράστια προσβολή για τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, αν συνεχίσει αυτό το φρικτό σύστημα, που σήμερα στρέφεται σε εμάς, αύριο θα στραφεί σε εσάς. «Δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ».

Κυρίες, απευθύνομαι σε εσάς. Έχω δεχθεί κάθε είδους βρισιές, ατιμίες και αηδίες που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε έναν άνδρα πολιτικό. Επειδή είμαι γυναίκα!

Αν αυτά γίνονται σε μία γυναίκα πολιτικό, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στα παιδιά και τις κόρες σας. Αν θέλετε να τελειώσει αυτή η τυραννία, η ατιμία και η αηδία, αγαπητές γυναίκες, στις 14 Μαΐου να ψηφίσετε τη Συμμαχία του Έθνους.

Σε εσάς απευθύνομαι, κύριε Ρετζέπ. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω ζήσει στη διάρκεια της εξουσίας σου. Αλλά αυτές οι μέρες θα περάσουν, πρώτα ο Θεός θα ανατείλει ο ήλιος το πρωί της 15ης Μαΐου.

Σου απομένει 1,5 μήνας, είσαι πολύ εκνευρισμένος. Μόλις κατάλαβες ότι φεύγεις. Αντί να τα βάζεις με τους γλείφτες γύρω σου, προτιμάς να τα βάλεις με εμάς. Δεν υπάρχει φυγή, σου προτείνω να πιεις ένα χαμομήλι».

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Καλού Κόμματος, Ιμπραχίμ Οζκάν, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που η σφαίρα τρύπησε το τζάμι και καρφώθηκε σε μία καρέκλα του εστιατορίου των γραφείων: «Τα κεντρικά Γραφεία του Κόμματος ΙΥΙ δέχθηκαν πυρά από άγνωστα άτομα. Οι υπηρεσίες διερεύνησης εγκλημάτων συνεχίζουν τις έρευνες» ανέφερε.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός μέσω Twitter.

Σε πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευθεία απειλή:

«Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Η Μεράλ Ακσενέρ δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση αυτή του Ερντογάν. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν με απειλεί. Δεν τους υπολογίζω εγώ αυτούς. Η διεύθυνσή μου είναι γνωστή, η διεύθυνση του κόμματός μου είναι γνωστή. Δεν θα μπαίναμε στο τρένο αν φοβόμασταν το σίδερο. Έχω έτοιμη την τσάντα μου και η Σηλυβρία δεν είναι κρύα για εμένα» και είχε δηλώσει από την πλευρά της, με την αναφορά της στη Σηλυβρία να τονίζει ότι δεν φοβάται τη φυλακή, καθώς σε αυτή την κωμόπολη δυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται οι φυλακές όπου κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας