Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΧαιρετισμός του βασιλικού ζεύγους από το μπαλκόνι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά...

Χαιρετισμός του βασιλικού ζεύγους από το μπαλκόνι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη στέψη

Σε μια μεγαλειώδη τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, ο Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς της Βρετανίας και η Καμίλα Βασίλισσα.

Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την στέψη. Βασιλείς και μέλη βασιλικών οίκων, αρχηγοί κρατών παρευρέθησαν στην τελετή. Χιλιάδες βρετανοί και τουρίστες έχουν κατακλύσει το Λονδίνο.

Πρόκειται για τον 40ό μονάρχη που στέφεται, από το 1066. Στο πλευρό του Καρόλου ήταν και η βασίλισσα Καμίλα, η οποία στέφθηκε και ενθρονίστηκε, σε μία πιο απλή τελετή. Κατά το τελευταίο στάδιο της στέψης, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, γονάτισε μπροστά στον νέο βασιλιά.

Στη συνέχεια, το βασιλικό ζεύγος έγινε δεκτό από Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Μετέβησαν στους κήπους του Παλατιού όπου στρατιωτικά αγήματα απηύθυναν χαιρετισμό.

Κατόπιν, χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ και παρακολούθησαν εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις υπό βροχή.

Χιλιάδες οι θεατές, εκατομμύρια οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν την ιστορική τελετή, καθώς τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο στη Βρετανία ήταν πριν από 70 χρόνια, ήτοι το 1953.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας