Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο Ναγκασάκι για τη σύνοδο των G7 η Στέλλα Κυριακίδου

Στο Ναγκασάκι για τη σύνοδο των G7 η Στέλλα Κυριακίδου

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου μεταβαίνει στην Ιαπωνία, όπου θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στην Υπουργική Σύνοδο της G7 για την Υγεία στο Ναγκασάκι το Σάββατο (13/5) και την Κυριακή (14/5).

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας, στην αύξηση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και στην προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας.

H κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών για τη χρηματοδότηση των παγκόσμιων συμπράξεων και πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας μαζί με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, η Στέλλα Κυριακίδου θα μεταβεί στο Τόκιο για να επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου της Ιαπωνίας, με έμφαση στην προσέγγιση της Ιαπωνίας στην έρευνα, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τον έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα του καρκίνου. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Δασονομίας και Αλιείας της Ιαπωνίας Τέτσουρο Νομούρο, για να συζητήσει τη συνεργασία ΕΕ-Ιαπωνίας στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας