Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήKορυφαίος στόχος στην ουκρανική «λίστα θανάτου» ο Πούτιν

Kορυφαίος στόχος στην ουκρανική «λίστα θανάτου» ο Πούτιν

Οι Ρωσικές Υπηρεσίες Ασφαλείας «ξέρουν τι κάνουν». Αυτό απάντησε απόψε (25/5) το Κρεμλίνο στην τοποθέτηση -από κορυφαίο στέλεχος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας- πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποτελεί τον κορυφαίο στόχο στη λίστα θανάτου του Κιέβου.

Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας, είπε -σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt- ότι το Κίεβο ήθελε να σκοτώσει τον Πούτιν «επειδή εκείνος συντονίζει και αποφασίζει τι θα συμβεί» στον πόλεμο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης γνωρίζει ότι είναι στην κορυφή αυτής της λίστας θανάτου.

«Στο τέλος, όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», φέρεται να είπε ο Σκιμπίτσκι. «Ο Πούτιν διαπιστώνει ότι πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά του αλλά φοβάται επίσης ότι θα τον σκοτώσουν οι δικοί του άνθρωποι», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με την Die Welt.

Ο Σκιμπίτσκι κατονόμασε και άλλους Ρώσους που είναι στόχοι. Πρόκειται για τον ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, και τον – αποκαλούμενο «στρατηγό Αρμαγεδδών»- στρατιωτικό διοικητή Σεργκέι Σουροβίκιν.

Φέρεται να είπε ότι ο Πούτιν ήταν δύσκολος στόχος επειδή «κρυβόταν» για μεγάλο διάστημα αλλά τώρα αρχίζει να κάνει πιο συχνά δημόσιες εμφανίσεις. Όταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ρωτήθηκε αν -μετά τη συνέντευξη του Σκιμπίτσκι- έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας του προέδρου, απάντησε: «Πιστέψτε με, οι υπηρεσίες ασφαλείας ξέρουν τη δουλειά τους και ξέρουν τι κάνουν».

Ο Πεσκόφ σχολίασε πως η συνέντευξη του Σκιμπίτσκι επιβεβαιώνει πως η Ρωσία είχε το δικαίωμα να εξαπολύσει την (όπως την αποκαλεί η Μόσχα) «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες. «Το τρομοκρατικό καθεστώς μιλά για τις τρομοκρατικές φιλοδοξίες του. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη, κάτι παραπάνω από απαραίτητη και πρέπει να ολοκληρωθεί με την επίτευξη των στόχων της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Θυμίζουμε ότι μέσα στον Μάιο η Ρωσία υποστήριξε ότι μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, κάτι που το Κίεβο διέψευσε. Σήμερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times γράφει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η επίθεση αυτή ενορχηστρώθηκε από Ουκρανούς κατασκόπους ή την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας