Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοίγει τον δρόμο στην αθλητική καινοτομία

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοίγει τον δρόμο στην αθλητική καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί σήμερα (30/5) σύνοδο κορυφής για τον αθλητισμό και την καινοτομία.

Σήμερα (30/5), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει την πρώτη σύνοδο κορυφής για τον αθλητισμό και την καινοτομία, στην οποία συμμετέχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς και μέλη της αθλητικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου και του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (LaLiga). Στη σύνοδο κορυφής θα εκφωνήσει ομιλία ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Περίπου 100 άτομα από όλη την Ευρώπη θα συζητήσουν τις τάσεις και τις προκλήσεις της αθλητικής καινοτομίας, καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων της ΕΕ. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε τρία βασικά ζητήματα για τον αθλητισμό: πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι επιδόσεις των ανταγωνιστικών αθλητών, πώς μπορούν να καταστούν πιο βιώσιμες οι αθλητικές υποδομές και ο αθλητικός εξοπλισμός και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως οι ευκαιρίες της ψηφιακής μετάβασης.

Στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθεί επίσης το μέλλον της πρωτοβουλίας SHARE (SportHub: Συμμαχία για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη). Από το 2018 που ξεκίνησε, η πρωτοβουλία SHARE έχει δημιουργήσει με επιτυχία μια πλατφόρμα δικτύωσης για το αθλητικό κίνημα με πάνω από 100 μέλη και έχει βοηθήσει πόλεις, περιφέρειες, πανεπιστήμια, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς να βρουν νέους τρόπους χρηματοδότησης από την ΕΕ για έργα που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση.

Η ανανεωμένη πρωτοβουλία SHARE θα βασιστεί στην υπάρχουσα πλατφόρμα και στο υπάρχον δίκτυο για να συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 15:30 έως τις 19:00 ώρα Ελλάδος. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας