Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣχοινάς: Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα

Σχοινάς: Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ ενημερώθηκε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για το πολύνεκρο ναυάγιο και δήλωσε «ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα».

Την απόλυτη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα -μετά το πολύνεκρο ναυάγιο- διατράνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο οποίος, επικοινώνησε και είχε ενημέρωση από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Σχοινάς, έγραψε: «Επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σχετικά με την τραγωδία ανοικτά της Πύλου. Όλες οι υπηρεσίες και οι επιτόπιες ομάδες των οργανισμών της ΕΕ είναι στην απόλυτη διάθεση των ελληνικών αρχών. Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σχοινάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έγραψε: «Βαθιά λυπημένος για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Πύλου, στη νότια Ελλάδα, με τόσες χαμένες ζωές νέων (ανθρώπων).

Μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών. Οι ηγέτες της ΕΕ θα εξετάσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας