Στο Κίεβο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. επισκέπτεται την πρωτεύουσα της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας, για θέματα που αφορούν υγεία, εκπαίδευση, νεολαίας και πολιτισμό.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέπτεται σήμερα (1/9) το Κίεβο, με σκοπό να συζητήσει και να ενισχύσει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του πολιτισμού.

Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κομαρίντα, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο. Η ΕΕ στηρίζει άμεσα την Ουκρανία στον τομέα της υγείας, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και της σύνδεσης της Ουκρανίας με το πρόγραμμα EU4Health.

Επ’ ευκαιρία της πρώτης ημέρας της νέας σχολικής χρονιάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ μαζί με τον ουκρανό υπουργό Παιδείας και Επιστημών, Σερχίι Σκάρλετ, θα παρευρεθούν στην επανέναρξη της λειτουργίας ενός τοπικού σχολείου.

Ο κ. Σχοινάς, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βερχόβνα Ράντα (δηλ. του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας), Ρουσλάν Στεφαντσούκ. Θα συναντήσει επίσης τον υπουργό Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο, με τον οποίο θα έχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαφύλαξη και την προστασία της ουκρανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μελλοντική βοήθεια της ΕΕ προς τους Ουκρανούς καλλιτέχνες, τους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα και τους ουκρανικούς πολιτιστικούς φορείς.

Μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και ο υπουργός Πολιτισμού θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More