Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο Κίεβο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στο Κίεβο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέπτεται σήμερα (1/9) το Κίεβο, με σκοπό να συζητήσει και να ενισχύσει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του πολιτισμού.

Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κομαρίντα, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο. Η ΕΕ στηρίζει άμεσα την Ουκρανία στον τομέα της υγείας, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και της σύνδεσης της Ουκρανίας με το πρόγραμμα EU4Health.

Επ’ ευκαιρία της πρώτης ημέρας της νέας σχολικής χρονιάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ μαζί με τον ουκρανό υπουργό Παιδείας και Επιστημών, Σερχίι Σκάρλετ, θα παρευρεθούν στην επανέναρξη της λειτουργίας ενός τοπικού σχολείου.

Ο κ. Σχοινάς, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βερχόβνα Ράντα (δηλ. του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας), Ρουσλάν Στεφαντσούκ. Θα συναντήσει επίσης τον υπουργό Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο, με τον οποίο θα έχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαφύλαξη και την προστασία της ουκρανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μελλοντική βοήθεια της ΕΕ προς τους Ουκρανούς καλλιτέχνες, τους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα και τους ουκρανικούς πολιτιστικούς φορείς.

Μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και ο υπουργός Πολιτισμού θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας