Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕΕ: Γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο για ενίσχυση της ψηφιακής διπλωματίας

ΕΕ: Γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο για ενίσχυση της ψηφιακής διπλωματίας

Σήμερα (1/9), η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε το νέο γραφείο της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, μια πόλη που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Το γραφείο θα ενισχύσει τη συνεργασία της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της ψηφιακής διπλωματίας και θα ενισχύσει την ικανότητα της ΕΕ να προσεγγίζει βασικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των φορέων χάραξης πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το γραφείο της ΕΕ στο Σαν Φρανσίσκο θα επιδιώξει να προωθήσει τα πρότυπα και τις τεχνολογίες της ΕΕ, τις ψηφιακές πολιτικές, τους κανονισμούς και τα μοντέλα διακυβέρνησης, καθώς επίσης θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων προωθώντας τις εργασίες του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σχετικά: «Το άνοιγμα του γραφείου στο Σαν Φρανσίσκο ανταποκρίνεται στη δέσμευση της ΕΕ να ενισχύσει τη διατλαντική τεχνολογική συνεργασία και να προωθήσει τον παγκόσμιο ψηφιακό μετασχηματισμό με βάση δημοκρατικές αξίες και πρότυπα.

Πρόκειται για ένα απτό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της ΕΕ σε θέματα όπως ο κυβερνοχώρος και η αντιμετώπιση υβριδικών απειλών, καθώς και η χειραγώγηση των πληροφοριών και οι παρεμβολές από το εξωτερικό».

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΥΕΔ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας