Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήBloomberg: Οι Έλληνες ψηφίζουν με την ελπίδα μιας σταθερής κυβέρνησης

Bloomberg: Οι Έλληνες ψηφίζουν με την ελπίδα μιας σταθερής κυβέρνησης

Το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον πιθανός νικητής των εκλογών, δεδομένου ότι στις πρώτες κάλπες της 21ης Μαΐου έλαβε ποσοστό άνω του 40%.

Με την ελπίδα ανάδειξης μιας σταθερής κυβέρνησης προσέρχονται στις κάλπες οι Έλληνες πολίτες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο εστιάζει στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον πιθανός νικητής των εκλογών, δεδομένου ότι στις πρώτες κάλπες της 21ης Μαΐου έλαβε ποσοστό άνω του 40%.

«Οι προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου δείχνουν ότι η Ν.Δ. θα αναδειχθεί σε νικήτρια. Η πρόκληση είναι αν θα καταφέρει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση ή αν θα αποτύχει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως προστίθεται, θεωρείται αμφίβολη στην Ελλάδα, καθώς κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν επιδιώκει τις συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορέσει να κυβερνήσει αυτοδύναμα, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε μια 3η εκλογική αναμέτρηση.

Μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, μετοχές και ομόλογα έκαναν ράλι, καθώς οι επενδυτές προεξόφλησαν την εκλογική επικράτηση του κ. Μητσοτάκη στις σημερινές εκλογές.

Κι αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα διαθέτει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας