Γερμανία: Μέτρα στήριξης, από τον πληθωρισμό, 65 δισ. ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει καταναλωτές και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε σήμερα (4/9) -σε συνέντευξη Τύπου- ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό συμφώνησαν σε τρίτο πακέτο στήριξης καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού. Το ύψος του φτάνει στα 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων ενίσχυσης που αποφασίστηκαν είναι η παράταση έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς -με κόστος 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ- αλλά και φορολογικές μειώσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για 9.000 εταιρίες που είναι ενεργειακά ευαίσθητες. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο, από τα τρία πακέτα μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σολτς.

Ακόμα, ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έκτακτα έσοδα από την επιβολή φορολογίας για τη μείωση των τελικών τιμών καταναλωτή για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, και το κάρβουνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More