Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήTo NATO «φλερτάρει» με το ξέσπασμα Γ' Παγκοσμίου αναπτύσσοντας στρατεύματα στα ρωσικά...

To NATO «φλερτάρει» με το ξέσπασμα Γ’ Παγκοσμίου αναπτύσσοντας στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τάχθηκε χθες υπέρ της χρήσης πυρομαχικών διασποράς, αυτού του «απάνθρωπου όπλου», επικαλούμενος πληροφορίες που θέλουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν ήδη τέτοιες οβίδες.

Η σύνοδος του NATO στο Βίλνιους έδειξε πως πρόθεση της στρατιωτικής συμμαχίας είναι να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στη συνάντηση στο Βίλνιους φάνηκε πως η πρόθεση της συμμαχίας είναι να συγκεντρώνει ολοένα περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποχωρήσουμε πουθενά», τόνισε ο κ. Αντόνοφ, διερμηνεύοντας και την «αντιρωσική ώθηση» πολλών των κρατών μελών της Βορειοαντλαντικής συμμαχίας να ρίξουν όλους τους πόρους της στον αγώνα ενάντια της Ρωσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σχολιασμός αυτού του ενδεχόμενου από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρο του ισχυρού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο (…) Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους».

Ο κ. Μεντβιέντεφ, που αυτοπροβαλλόταν ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής όταν βρισκόταν στην προεδρία της Ρωσίας (2008-2012), πλέον έχει μετατραπεί σε γεράκι με σκληρή ρητορική κατά της Δύσης. Διπλωμάτες θεωρούν τις απόψεις που εκφράζει αντανάκλαση του πώς σκέφτεται η ρωσική ελίτ.

Τάχθηκε εξάλλου χθες υπέρ της χρήσης πυρομαχικών διασποράς, αυτού του «απάνθρωπου όπλου», καθώς υποστήριξε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιούν ήδη τέτοιες οβίδες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας οβίδες διασποράς, πυρομαχικά που έχουν απαγορεύσει πολλές χώρες του κόσμου.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν «παρόμοια» οπλικά συστήματα αν παραδοθούν τέτοια πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό.

Μόσχα και Κίεβο έχουν αλληλοκατηγορηθεί πως έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τέτοια πυρομαχικά στον πόλεμο, που πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 ημέρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας