Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτις «παρατάσεις» της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναμένεται να παιχτεί η τελευταία πράξη ένταξης...

Στις «παρατάσεις» της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναμένεται να παιχτεί η τελευταία πράξη ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Στενός συνεργάτης του Ερντογάν προειδοποιεί ότι η έγκριση της Εθνοσυνέλευσης ίσως καθυστερήσει το ενταξιακό «διαβατήριο» της Στοκχόλμης, στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Έτοιμη να εγείρει νέα προσκόμματα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εμφανίζεται η Τουρκία, επικαλούμενη τις άκαμπτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες της τουρκικής εθνοσυνέλευσης εν μέσω θέρους, εάν η αμερικανική πλευρά δεν υλοποιήσει, πάραυτα, όσα υποσχέθηκε για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Λιθουανία.

Προ ημερών μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι όπως «οι ΗΠΑ δηλώνουν για τα F-16 πως έχουν τις διαδικασίες του Κογκρέσου, έτσι μπορούμε να πούμε και εμείς ότι έχουμε διαδικασίες στην τουρκική εθνοσυνέλευση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του επικεφαλής συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, ο οποίος μιλώντας στο Nikkei Asia, ξεκαθάρισε ότι υπόσχεση της Τουρκίας να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην είναι μια γρήγορη διαδικασία, λόγω του χρονοδιαγράμματος του κοινοβουλίου. «Δεν θα εγκριθεί σε μια νύχτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας